Új, 4000 hertzes mechanikus billentyűzetek az EVGA égisze alatt

Az amerikai vállalat egyik újdonságára még közelségérzékelő szenzor is került.

Az EVGA több beviteli eszközzel is bővítette portfólióját, többek között a Z15 RGB és Z20 nevezetű mechanikus klaviatúrákkal. Az előbbi egy teljes értékű, mágnesesen rögzülő csuklótámasszal megfejelt, 110 eurót kóstáló megoldás, amely gyorscserés mikrokapcsoló foglalatokkal érkezik, így a bennük tanyázó, lineáris Kailh Speed Silver vagy kattogós Bronze switchek utólagos cseréjének alkalmával nem kell rögtön a forrasztópákáért nyúlnunk. A kapcsolók amúgy 3,5 mm-es úton járnak, 1,1 mm-en történik az aktuáció, és a lenyomásukhoz 50 g erőkifejtés szükségeltetik.

EVGA Z15 RGB
EVGA Z15 RGB [+]

A dedikált médiavezérlőkkel (amelyekbe beletartozik egy hangerőt szabályozó tekerentyű is) ellátott apparátus természetesen gombonként címezhető, 7 effektet támogató RGB világítással rendelkezik, továbbá a 2 méteres kábelének végén fityegő USB csatlakozóján keresztül 4000 Hz-es polling rate-re képes. Az 1,03 kilogrammot nyomó ketyere agyaként egy 32 bites ARM Cortex-M33 processzor funkcionál, és az UK angol mellett francia, illetve német kiosztás ugyancsak elérhető. A dobozban megbújik még egy kupak-, illetőleg egy kapcsolószedő csipesz a nyolc darab bónusz switch társaságában.

EVGA Z15 RGB
EVGA Z15 RGB [+]

A Z20-as már egy picit komolyabb modell, hiszen 3 mm-es úton járó, 1,5 mm-en aktiválódó, lineáris vagy kattogós LK Light Strike optomechanikus switch-ekkel szerelik (szóval a gyorscserés kapcsolóágyak ezúttal nyugdíjba vonulnak), és a felhasználó felé néző oldalán egy ToF (Time of Flight) közelségérzékelő szenzor található, ami automatikusan alvó üzemmódba helyezi vagy felébreszti a rendszert. Persze a konfigurálható fényorgona most sem hiányzik, sőt, kétoldalt extra fénycsíkok futnak végig a tasztatúra peremein.

EVGA Z20
EVGA Z20 [+]

A WASD gombok, valamint a bal szélen megtelepedett 5 makróbillentyű grátisz textúrázást kapott, a 4 kHz-es USB frissítési ráta továbbra is megvan, ellenben a burkolaton már tiszteletét teszi egy USB 2.0 passthrough port, továbbá egy 3,5 mm-es audio jack is. Az RGB-s effektek száma megduplázódott, a szoftverben pedig nem csupán gombonként, de 6 zónára felosztva szintén konfigurálhatjuk a LED-eket. A csomaghoz szimpla WASD/makró ABS kupakokat, meg egy kupakszedő csipeszt úgyszintén mellékelnek. Az US ANSI kiosztású, 1,13 kilogrammos Z20-asért 175 eurót kérnek a kasszánál, míg a garancia – csakúgy, mint a Z15 esetében – 3 éves időtartamra szól.

EVGA Z20
EVGA Z20 [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés