Hirdetés

850 MHz-es AMD Duron hétfőtől

Hétfőn az AMD piacra dobja a Duron processzorcsalád új tagját. A 850 MHz-es változat a 800 MHz-es eddigi csúcsmodellhez képest, állítólag 5-7 százalékos gyorsulást produkál. Azért használom az állítólag szót, mert egy rendszer teljesítménye nem áll egyenes arányban az órajellel, az 5-7 százalékos gyorsulás pedig pont ezt feltételezi.

A megjelenéssel egyidőben újra csökkenti az AMD a Duronok árát. A 750 MHz-es változat ára 112 dollárról 88-ra (25 ezer forint), a 800 MHz-es verzió ára 170 dollárról 112-re (32 ezer forint) esik. A most megjelenő 850MHz-es processzor nyitó ára 149 dollár (42,5 ezer forint) lesz. A 850MHz-es Athlon gyártását leállítja a cég, mert nem akar belső versenyt.

Egyre nagyobb az érdeklődés a Duronok iránt, ez nem véletlen. Ezek a CPU-k kedvező áron kínálnak nagyon jó teljesítményt. Ha olcsó gépet akarunk építeni, akkor választunk egy olcsó, de jó procit (mondjuk egy Duront), egy integrált grafikus vezérlővel rendelkező alaplapot (VIA, SiS, kinek mi tetszik...), plusz egy kis memóriát, merevlemezt, stb. Ezt felismerték a nagyobb számítógép-összeszerelő cégek is, például a jövőben a Compaq Duronra épülő megoldásokkal jelenik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés