A Corsair sem viccel memóriák terén

Az amerikai vállalat leginkább az újgenerációs Ryzenekhez szánja az 5 GHz-et alulról karcolgató, legfrissebb termését.

A Corsair bemutatta eddigi leggyorsabb (DDR4 szabványú) memóriakitjét, a 4866 MHz-es Vengeance LPX-et, ami kifejezetten az új AMD Zen 2-X570-es platformmal való kompatibilitás jegyében született (ASUS ROG Crosshair VIII Formula, MSI MEG X570 Godlike, illetve MSI Prestige X570 Creation deszkákkal kísérleteztek a mérnökök), de persze Intel alapokon nyugvó masinákhoz is nyugodt szívvel használható. Az 1,5 volton operáló pakk két darab, 18-26-26-46-os késleltetéssel rendelkező, 8 GB-os modulból áll (CMK16GX4M2Z4866C18), és a válogatott Micron chipek egy nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapon kaptak helyet.


[+]

A hűtés egy alumíniumból készült borda feladata, ami támogatja a gyártó ventilátoros Vengeance Airflow fan modulját az alacsonyabb üzemi hőmérsékletek eléréséhez. Mivel az XMP 2.0 sem idegen az újdonságok számára, Intel Z390-es lapkakészlettel is nyugodtan jöhet az a DDR-4800-as specifikáció. A zászlóshajó titulus általában nem olcsó mulatság a vásárlói oldalon és ez nincs másképpen most sem; az LPX DDR4-4866-os kit az Egyesült Államokban 984 dollárt, Európában pedig masszív 1064 eurót kóstál - csak győzzük pénztárcával.

 


[+]

Azok számára, akiknek már itt is fontos az RGB LED-ek hada, a Corsair a szintén 16 GB-os, CL19-es Vengeance RGB Pro DDR-4700-as csomagot ajánlja, amire ugyan már nem helyezhetjük fel a "bosszú légkavaróját", de a RAM chipek, az egyedi NYÁK, a bordázat és az XMP 2.0-s profil változatlan maradt. Azt azért mindenesetre érdemes lehet észben tartani, hogy a Ryzen 3000-es processzorok akkor mutatják a legfürgébb memória teljesítményt, mikor az Infinity Fabric (fClk), a kontroller (uClk) és a DRAM (mClk) frekvenciái egyenlők. Ez ott jön a képbe, hogy kevés Ryzen CPU támogat ilyen magas fClk órajeleket, így a kivételesen gyors memóriák (DDR4-4000+) használata sok esetben akár kontraproduktív is lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés