A Dell hozza az első nagyvállalati Chromebookokat

A Google Chromebook Enterprise programjába érkező gépek a vállalati igényekhez passzoló extrákat hoznak.

Két új Latitude notebook érkezését jelentette be a Dell: az 5400 Chrome egy klasszikus formájú 14 hüvelykes gép, az 5300 Chrome pedig egy 13,3”-es, tabletté alakítható 2 az 1-ben modell. Mindkettőbe nyolcadik generációs Core processzorok, maximum 32 GB RAM és 1 TB-os SSD pakolható, de a mi a fő érdekességük, hogy operációs rendszerként nem Windows, hanem Chrome OS került rájuk – ezek a noteszgépek ugyanis az első fecskék a Google Chrome Enterprise programjában.


[+]

A program célja, hogy az oktatási és otthoni felhasználási területen egész jól teljesítő Chrome OS-szel a hagyományosan a Windows felségterületének számító nagyvállalati területre is betegyék a lábukat. Ennek érdekében apróbb módosításokat is végeztek a rendszeren, kapott egy rendes menedzsment felületet, globális támogatást, könnyebb lesz integrálni a meglévő Windows-alapú infrastruktúrába és mellékesen a távoli kezelésre is lehetőség lesz például a VMware Workspace One segítségével.

Nyilván mindez semmit sem érne, ha nem maradna meg a Chrome OS egyik nagy vonzereje, az alacsony ár: a Latitude 5400 700, az 5300 819 dollárról indul majd, és ebben az alapkonfigurációban az LTE modem és egy USB Type-C konnektoros dokkoló is benne foglaltatik.

A Dell egyébként nem kizárólagos partner a Chrome Enterprise programban, úgyhogy csak idő kérdése, hogy a versenytársak mikor jelennek meg hasonló opciókkal. Az biztos, hogy a vállalati szegmensben nem kedvelik a gyors váltásokat, így biztos, hogy pár év alatt válik majd csak láthatóvá a projekt sikere.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés