Hirdetés

A Samsung fokozza az RDRAM-gyártást

Azzal az Intel is tisztában van, hogy a Pentium 4 processzor eddigi csekély népszerűségének oka a hiánycikknek számító Rambus memória, ami igencsak megdrágítja az új chippel szerelt rendszereket. Ahhoz, hogy a Rambus ne állhasson a processzor elterjedésének útjába, az Intelnek rengeteg olcsó RDRAM modulra van szüksége. Ezért a minap megrendelést nyújtott be a Samsung-nak, mint elsődleges RDRAM-gyártónak, amely havi 10 millió chipre szól.

A Samsung jelenlegi gyártósorain azonban legfeljebb havi 7 millió darab készülhet, ezért a cél eléréséhez költséges beruházásba kell fognia. Ez persze kellemes gond, hiszen az üzlet óriási bevételt jelent majd a cégnek. Az év végére 20 millió 128Mbit-es chipre akarják felfuttatni a termelést, tovább erősítve ezzel vezető helyüket az RDRAM-piacon. Ebben az is segítheti a Samsung-ot, hogy a fő versenytársak (Infineon, Micron, Hyundai) minden energiáját leköti a DDR SDRAM-gyártás.

Azóta történt

  • Újabb RDRAM modulok a Samsung-tól

    A Samsung Electronics bejelentette, hogy sikerült előállítaniuk 0,12 mikronos gyártási technológiával készülő 576Mbit-es (64x(8+1)) RDRAM modulokat.

  • 750 MHz-es DDR SDRAM a Hynixtől...

    A Hynix úgy döntött, felzárkózik. Hiába 550 MHz (DDR) a leggyorsabb RAM, amit grafikus kártyán találunk, ők megfejelték a kérdést...

Hirdetés