Hirdetés

A Samsung NC220 kijelző lokális PC és konnektor nélkül is működhet

A Samsung kínálatában már eddig is kaphatók voltak az üzleti felhasználásra szánt PCoIP (PC Over IP) zéró kliens kijelzők, melyek kifejezetten a felhőben való munkára készültek; az adatokat egy távoli szervertől kapták és ugyanoda továbbították. Ezzel a módszerrel megspórolható a lokális számítógép használata, ugyanis csak a beviteli eszközökre és egy PCoIP kijelzőre van szükség.

A múlt héten Las Vegasban lezajlott Cisco Live eseményen a Samsung bemutatta az NC220 típusjelzéssel ellátott monitort, melynek újdonsága a korábbi NC240 és NC190 kijelzőkkel szemben, hogy támogatja az UPoE, azaz a Cisco Univerzális Power Over Ethernet megoldását. Az UPoE az eddig ismert és használt PoE szabványban rögzített maximálisan leadható 30 wattos teljesítményt megduplázza, azaz 60 watt fogyasztásig bármilyen készüléket képes kiszolgálni, emellett az adattovábbítás pedig ugyanúgy zajlik, mint eddig.


[+]

Ez pont kapóra jött a Samsungnak, ugyanis PCoIP kijelzőinek maximális fogyasztása a LED technológia ellenére is meghaladták a 30 wattos határt (még a 19"-es változat is), így a mostani fejlesztéssel már a tápkábel is elhagyható, azaz az NC220 egyetlen Ethernet kábellel is működésre bírható. Ehhez persze az kell, hogy az átviteli és kiszolgáló oldalon adottak legyenek a feltételek, azaz példának okáért a Cisco Catalyst 4500E switch megléte alapfeltétele annak, hogy az UPoE kihasználható legyen.

Az 22"-es monitor technikai szempontból nem mutat újat, a 22"-es TN+film panel LED BLU fantázianévre hallgató háttérvilágítást kapott, ami maximum 250 cd/m² fényerőre képes. Az állvány és a felépítés az üzleti kijelzőktől elvárt szintet hozza (magassága állítható, a kijelző forgatható, dönthető és van portré mód is), beépítésre került egy sztereo hangszórópár, fej/fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet, valamint 4 darab USB kapu. Az offline használhatóság kedvéért került rá egy analóg D-SUB jelbemenet is. Érdekesség a DVI kimenet megléte, ami két kijelző összekötésére szolgál, ha dual módban szeretnénk használni.

A monitor áráról egyelőre nincs információ.

Előzmények

Hirdetés