Acer blog: kezünkben a Predator 8 androidos "gamer" táblagép

Az Acer már tavasszal beígérte a frissített, játékosoknak szánt Predator termékcsalád érkezését, aminek egyik érdekes, de üde színfoltja a Predator Tab (GT-810) androidos táblagép. Abba most nem mennénk bele, hogy pontosan mitől lesz egy tablet gamer jellegű, mindenesetre tény, hogy az Acer masinája magán hordozza mindazokat a külső jegyeket, amelyek az új sorozatra jellemzőek. Ilyen például a kiszögellésekkel tarkított, átlagnál robusztusabbnak tűnő (egyébként 8,7 mm vastag) külső, a szürke alapszín és a vörös betétek, illetve a Predator embléma és felirat, ami például a gép indulásakor is visszaköszön. Sőt a 64 bites Android 5.1-es rendszer induláskor a kijelzőn látható Predator feliraton balról jobbra végighaladó fénycsóvát rezgés is kíséri, ami a dupla motornak köszönhetően szintén balról jobbra haladó vibráció érzését kelti.


[+]

A gép háza alapvetően műanyag, ahogy a négy sarokban elhelyezett, meglepően jó hangzású hangszórók rácsa is. A hátoldalon a középső részt szálcsiszolt alumínium, körülötte minden más műanyag, a fekete részeket puha, gumihatású festékkel vonták be, ami jó tapintású és eléggé strapabíró, ami azért is fontos, mert hátára rakva a gép ezeken támaszkodik, illetve rámarkolva is ezekkel érintkezik a kezünk. Nem vitték túlzásba a csatlakozókat és gombokat sem, lényegében a szokásos bekapcsológomb és  hangerőszabályzó mellett a felső részen gy 3,5 mm-s jack és egy HDMI-ként is funkcionáló microUSB aljzatot kapunk. Előbbi kihasználásához egy SlimPort átalakítót is kapunk, amivel lehetőség nyílik microUSB-s töltőkábel és normál méretű HDMI kábel egyidejű csatlakoztatására.


[+]

A masina legnagyobb részét a 7,98 hüvelykes IPS kijelző foglalja el, aminek felbontása 1920x1200 képpont (ez 284 ppi pixelsűrűségnek felel meg). Emögött nem valamilyen ARM, hanem x86 architektúrára épülő Intel Cherry Trail platformja dolgozik négy darab Airmont magra épülő Atom SoC-cal, ami egészen pontosan a 2400 MHz-es csúcsfrekvencián üzemelő x7-8700-as modell. Ehhez társul 2 GB RAM és 32 GB belső tárhely, de valószínűleg lesz ennél nagyobb is.Természetesen van kétcsatornás Wi-Fi, Bluetooth, GPS, na és persze két kamera is (5 megapixeles hátsó és 2 megapixeles első), de villanó nem jár hozzá.


[+]

Egyelőre egy nem végleges mintapéldányhoz volt szerencsénk, így szokás szerint kritikus teszteknek nem vetettük alá, messzemenő, végleges következtetést nem vonnánk le, de első tapasztalatainkat mindenképp megosztanánk most. A ház egészen jól össze van rakva, jól viseli a kézben gyűrést, csavargatást, legfeljebb a hangszórórácsoknál lehetne picit tökéletesíteni az elemek illeszkedését, de ez is csak csavargatásnál bukik ki. Fogásra a Predator Tab kicsit érdekes, bár kényelmetlennek nem mondanánk, a hangszórók közötti fogást szokni kell, biztos lesz olyan, akinek pont jó, míg másnak kevésbé. Az viszont biztos, hogy a kijelző jól sikerült, bár nekünk hiányzott az automatikus fényerőszabályozás lehetősége.


[+]

Nem volt gond a sebességgel sem, bár a tesztek alapján még épp nem veri oda példának okáért a Snapdragon 810-et (a 805-tel egy szinten muzsikál) a nyolcmagos csúcs Exynos lapkáktól pedig még messzebb van, de sebességproblémák nem adódtak a kipróbált játékok során, illetve maga a rendszer is akadásmentesen üzemelt. A hangzás igen jó, a nagy hangszóró szépen teszi a dolgát, van benne hangerő és nem torzít. Az operációs rendszert nem nagyon szabták át, de azért kapott "predatoros" hátteret, és beépítésre kerültek az Acer TouchWakeUp és hasonló funkciók is. Első blikkre a Predator 8 kellemes játszópajtás, külseje sem olyan, mint más tucattableté, de az biztos, hogy nem lesz olcsó.


[+]

Az Acer Predator 8 tablet nagyjából november végétől lesz elértő 119 990 forint körüli áron 1+1 év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények