Acer blog: kiemelt szerviz Budapesten

Aki esetleg tartott volna a Brnóba kiküldött gépek épségéért, megnyugodhat: dedikált Acer szervizközpont nyílt itthon is.

Saját budapesti szervizközpontot nyitott az Acer a Technotrade-del közösen az Öv utca 185-ben, ahol a cég termékeinek garanciális és garancián túli javítását is vállalják. A központ életre hívását két ok indokolta: az egyik, hogy ugyan a Brnóban található szervizközpont minden földi jóval felszerelt, speciális szerszámok, pótalkatrészek, szakképzett munkaerő, mind rendelkezésre áll, viszont távol van. Hiába készülhet tehát el adott esetben gyorsan a javítás, ha két napig viszi a futár ide-oda a munkára használt noteszgépet. Ez a két nap most akár pár órára is csökkenhet, az öv utcai szervizben ugyanis kényelmesen üldögélve, kávét kortyolgatva is megvárhatjuk például egy zsanér vagy éppen az alaplap cseréjét.

A másik, hogy sokan azért nem szívesen adták oda az általában személyes adatokkal is bőven telepakolt gépeiket a futárnak, amelyről egyébként előtte biztonsági mentést is kellett készíteni, hiszen Brnóban nincsenek arra felkészülve, hogy a beérkező eszközöket ilyen szempontból is kezeljék, ott a protokoll része a teljesen gyári állapot helyreállítása is, ami a Windows teljes visszaállítását is magában foglalja.


[+]

Ezzel szemben a budapesti szervizben jóval személyre szabottabb az ügymenet, és még arra is lehetőség van, hogy – némi plusz díjért – az adatmentést is elvégezzék helyettünk, így egészen biztosan nem sérül, veszik el semmi. Nagy előny még, hogy ha egy alkatrészt esetleg rendelni kell, akkor sem feltétlenül áll meg az élet: egy törött zsanértól még használható tovább a noteszgép, majd a komponens beérkezésekor elég azt gyorsan elvinni az Öv utcába, ahol rövid idő alatt elvégzik a cserét, és folytatódhat is a megszokott ügymenet. Attól sem kell tartanunk, hogy itthon esetleg alacsonyabb lenne a felkészültségi szint: egyrészt a szakemberek ugyanazokat a továbbképzéseket kapják, mint Brnóban, rendelkezésre áll minden szerszám, van helyi raktárkészlet, továbbá mögöttük áll a Technotrade sok éves tapasztalata az IT eszközök szervizelésének területén.


[+]

Mint említettük, és mint a fényképeken is látszik, a központ külső helyiségének kialakítása egyáltalán nem a megszokott „PC-bontós” dizájnt követi, sokkal inkább hasonlít boltra, mint szervizre. Ez nem véletlen, hiszen azon túl, hogy ez illeszkedik az Acer utóbbi időben kialakított arculatába (a tervezésben az Acershop csapata is részt vett), lehetővé teszi, hogy az ügyfél megnézze, mire érdemes lecserélni már korosodó monitorát, noteszgépét vagy más eszközét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

  • Acer blog: még hosszabb garancia

    Egy notebook nem éppen olcsó – ezért is jó hír, hogy az Acer immár minden hazai noteszgépre három év garanciát vállal.

Előzmények