Acer blog: kipróbáltuk az Iconia A500-ast!

Az Acer Iconia család első tagjának végleges változatát már volt alkalmunk kipróbálni és letesztelni, azonban a többi családtag, azaz az A100, A500 és W500 érkezése csak mostanság várható. Míg az Iconia tesztelt példánya inkább egy hatalmas notebookra hasonlított, addig az Ax00 sorozatba inkább a hagyományos formavilágú tabletek érkeznek, ezek közül pedig a nagyobbik típust, a 10,1 hüvelykes A500-ast vizsgáltuk meg elsőként.


[+]

Az Android 3.0 "Honeycomb" rendszerre alapozott, NVIDIA Tegra 2-es hardvermagra épülő A500 mintegy 700-770 grammos tömegével nehezebb lesz néhány vetélytársánál, azonban abban is biztosak lehetünk, hogy cserébe pénztárcánk is nehezebb marad. Mivel gyártás előtti demódarabról beszélünk, így az összeszerelés minőségéről csak óvatosan nyilatkozhatunk, pláne annak tekintetében, hogy a próbapéldány nem egy kézen átment már, és valószínűleg nem kímélték. Ennek ellenére azt mondhatjuk, hogy ezen a téren nincs nagy probléma, az A500 jól bírta a gyűrődést és az alumínium hátlapon található néhány apróbb karcolást kivéve remek állapotban volt.


[+]

Az A500 külső megjelenése a lekerekített sarkoknak és éleknek hála rendben van (talán a krómozott gombok szúrják csak a szemet), használata is kényelmes, nem nyomta a kezet és 700 grammos tömege ellenére sem tűnt nehéznek. Egyedül az 1280x800 képpontos kijelzőt körülölelő fekete keretet vehették volna még karcsúbbra, ami kategóriájától elvártan kapacitív multi-touch érintőpanelt kapott, és nagyon jól reagált a finom ujjmozdulatokra. A kijelző által adott kép kellően éles és a látószöge is jó, ugyanakkor ne várjunk Retina Display vagy AMOLED minőséget. Csatlakozókból nincs hiány, a szokásos USB-től kezdve a mini HDMI-ig minden rendelkezésünkre áll.


[+]

Használat közben azt tapasztaltuk, hogy a Cortex magos processzor és a Honeycomb rendszer jó párost alkotnak, mert döcögést-röcögést sehol sem tapasztaltunk. Minden tökéletesen működött, ráadásul nem csak egy alap Android 3.0 volt a gépen, hanem az Acer már itt-ott hozzányúlt, és saját alkalmazások is kerültek rá (például a Clear.fi), de szoftvertéren természetesen még sok minden változhat a végleges változat megjelenéséig.


[+]

Mit is mondhatnánk néhány óra használat és játék után? Az Iconia A500 tulajdonképpen a maga kategóriájában jónak számít, ugyan lehetne egy hajszálnyit vékonyabb, de ez nem mindenkit fog zavarni. Kíváncsian várjuk a végleges változatot, amit alapos tesztelésnek fogunk alávetni, de az első benyomások alapján ígéretes készülékkel van dolgunk, ha sikerül neki egy jó árat találni (valószínűleg ez valahol 120-170 ezer forint között lesz), amivel a hazai közönség is megbékél.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények