Acer blog: színes tabletekkel és az Iconia A3-mal készül a cég az IFA-ra

Az Acer tudatosan építgeti tabletkínálatát, amit ezúttal inkább alulról közelítettek meg, és úgy tűnik, ez a taktika vált be inkább. A belépő szintű B1-ből a második generáció érkezik, az A1 továbbra is jól teljesít, ráadásul ezek nemsokára több színvariációban is elérhetőek lesznek: az A1 szürke és arany, a B1 pedig kék és piros színben érkezhet a már jól megszokott fehéren kívül.

Ezt a kínálatot bővítik ki az új Iconia A3-as modellel. A 10,1"-es, 1280x800 képpontos IPS kijelzővel rendelkező masina az IFA-n mutatkozik be, de leghamarabb októbertől lesz elérhető a legfontosabb piacokon, így Európában is. Az 1,2 GHz-en üzemelő négy darab Cortex-A7-es magot használó SoC (ami minden bizonnyal a MediaTek műhelyéből származik), a microSD kártyával bővíthető 16 vagy 32 GB-os tároló, a Dolby Digital Plus technológiával megtámogatott hangszórók, valamint a dupla (1,3 és 5 megapixeles) kamera egy 10,15 mm vastag házban foglalnak helyet, melynek össztömege nem haladja meg a 600 grammot.

Acer Iconia A3
Acer Iconia A3 [+]

Természetesen az A3-ban – az említetteken felül – lesz minden földi jó, mint például Wi-Fi, Bluetooth, GPS és opcionálisan 3G, illetve micro HDMI kimenetet is kapunk. Az akkumulátor pontos kapacitásáról egyelőre nincs információ, ám a vállalat 9 órás videólejátszást emleget. A hardverelemek szolgáltatásait az Android 4.2-es operációs rendszeren keresztül használhatjuk ki, amiből most sem hiányoznak az egyedi kiegészítések, mint az A1-nél megismert Touch WakeApp, valamint a kijelző tartalmának megfelelő (egyedi) irányba forgatását segítő IntelliSpin.

Hogy milyen lett, hogyan sikerült az Acer Iconia A3 az napokon belül kiderül. Az árát azonban már most nyilvánosságra hozták: a Wi-Fis változat kezdőára 249 euró, a 3G-s modemmel kiegészített darabért pedig legalább 299 eurót kell majd letenni az asztalra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények