Letámadja a nagyképű, HDR-es csúcsmonitorok piacát az Acer

A EI491CR jelzésű fejlesztés igencsak szélesvásznú, illetve még az AMD FreeSync 2 HDR-t is támogatja.

Az Acer bejelentette az EI491CR jelzésű kijelzőjét, amely több szempontból is extravagáns megoldásnak tekinthető. A fejlesztés már az 1800 mm-es (1800R) rádiuszú ívet használó 49 hüvelykes képátlóval is kitűnik a tömegből, ennek ráadásul 3840x1080 pixeles a natív felbontása, így kitalálható, hogy a képaránya sem átlagos, egészen pontosan 32:9. Az alapot VA panel adja, amelyet valószínűleg a Samsung szállít, ugyanis a vállalatnak van egy nagyon hasonló megjelenítője. A további adatok tekintetében sincs sok különbség, mivel az Acer nem titkolja, hogy az újdonságuk frissítési frekvenciája 144 Hz, a válaszidő szürkéből szürkébe váltásnál 4 ezredmásodperc, a fénysűrűség 400 cd/m², a statikus kontrasztarány 3000:1, míg a DCI-P3 lefedettség 90% körül alakul.

Az Acer újdonsága megfelel a VESA DisplayHDR-400 követelményeinek, és támogatja az AMD FreeSync 2 HDR technológiáját. Ez ugye magába foglalja a variálható frissítési frekvenciát, illetve a HDR tartalmak esetében képes kitenni a kijelzőre az irányított tone mappinggal előállított képet. Utóbbi eljárás a kompatibilis szoftverek mellett csökkenti a megjelenítés késleltetését, illetve lehetővé teszi, hogy a felhasználó pontosan azt lássa, amit az adott játék fejlesztője meg akar jeleníteni a kijelzőn.

A friss, -5 és 15 fokos tartományon belül dönthető megjelenítő rendelkezik DisplayPort 1.2-es, HDMI 1.4-es és HDMI 2.0-s bemenettel, illetve egy 3 wattos sztereó hangrendszer is helyet kapott rajta. Opcionálisan falra is szerelhető egy 75 x 75 mm-es VESA konzol segítésével, a fogyasztása pedig maximum 90 watt, ami az extrém méretéhez képest nem mondható nagynak.

Az Acer EI491CR szállítása hamarosan megkezdődik, az ára pedig 1200 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés