Tovább fejlődik az Acer Vero termékcsalád

A környezetbarát, újrahasznosított anyagokból egy újabb notebook és 4800 lumenes okos projektor is készül.

Frissítette Vero notebookját az Acer: a tavaly tesztelt modell második generációs leszármazottja a kötelező kezelést kapta, tehát most már Raptor Lake platformra épül (a csúcsmodellben Core i7-et találhatunk 16 GB LPDDR5 memóriával és két M.2-es SSD-vel). Az Intel Evo követelményeinek is megfelelő gép integrált grafikára támaszkodik a 15,6 hüvelykes, Full HD felbontású kijelző meghajtásánál, és jó hírünk, hogy az első generáció esetében még csak 60%-os sRGB-t biztosító panel helyén egy minőségibb, 100%-os sRGB színtérrel rendelkező egység dolgozik. A másik komoly fejlesztés meglepő módon a webkameránál érhető tetten, mely QHD felbontású, a megszokottnál jobb képminőséget a PurifiedView és PurifiedVoice fantázianevű kép- és hangjavító algoritmusok növelhetik még tovább.


[+]

Ami a környezetvédelemmel kapcsolatos fejlesztéseket illeti, az új gép háza már 40%-ban tartalmaz újrahasznosított műanyagokat, gyártása során pedig 30%-kal kevesebb CO2 keletkezik, mint korábban. Oldalain két TB4, két USB 3.2 Gen 1 Type-A, egy HDMI 2.1 és analóg hangcsatlakozó található.


[+]

A másik Vero-újdonság a PL3510ATV okos projektor, mely lézeres megvilágítási technológiát használ, így képes hosszú – 30 000 órás – üzemidőt és magas – 4800 ANSI lumenes – fényerőt kínálni egyszerre. A 50 000:1 kontrasztarányt is ígérő, Full HD felbontású eszköz a 24/7-es működést is támogatja, illetve IP5X védelemmel is felszerelték. Beépített hangsugárzója is van, „okosságát” pedig egy Android TV-t futtató kiegészítő biztosítja. A projektor háza 50 százalékban készül újrahasznosított anyagokból, könnyű telepítését pedig trapézkorrekció, „négysarkas” korrekció és objektíveltolás is segíti.

Az új Aspire Vero 15 AV15-53P notebook az EMEA régióban májustól lehet elérhető, ára az Acer ígérete szerint 899 euróról indul – a PL3510ATV szeptemberben érkezhet, ennek ára 1400 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés