Adattárolók a gyorsaság és biztonság jegyében

A nyár végének közeledte a piacon is látszik már, így az új adattárolók száma még a szokásosnál is nagyobbnak tűnik a napokban. Az OWC például ezúttal a korábban már bemutatott Mercury  Extreme Pro SSD sorozatát bővítette ki egy kisebb méretű, de ezzel együtt jóval olcsóbb modellel, ami például rendszermeghajtónak kiválóan megfelelhet a maga 40 GB-os méretével. A háttértár ráadásul sebességét tekintve is nagyon jónak számít, SandForce vezérlőchipjének köszönhetően a 260 MB/s írási és olvasási tempója mellett akár a 285 MB/s-os csúcssebességre is képes. Természetesen ellátták hatékony hibajavító algoritmusokkal is, illetve az memória egyenletes használatára, fáradására is ügyeltek. A 40 GB-os változat már 100 dolláros áron megvásárolható, de akár 480 GB-os kapacitású modell is választható a szériából.

OWC Mercury Pro
OWC Mercury Extreme Pro

A Samsung SuperSpeed USB csatlakozós külső merevlemezes meghajtóit leplezte le, az S2 sorozatú tárolókat, amelyek gyors, 7200 rpm-es, 2,5”-es méretű winchestereket rejtenek magukba. A háttértár halk működéséről a Dynamic Balancing, SilentSeek és a NoiseGuard technológiákkal gondoskodtak, a biztonságról pedig a SafetyKey és a SecretZone szoftverekkel gondoskodhatunk. A 3.0-s USB csatlakozós Samsungok 320 és 640 GB-os változatokban kaphatóak hamarosan, valószínűleg még ebben a hónapban.

Samsung S2
Samsung S2

A Verbatim Secure 'n' Go pendrive-jait mutatta be, amely a nagy adatbiztonságra vágyók igényeit próbálja kielégíteni. Az adatok 256 bites AES kódolással titkosíthatók rajta, továbbá jelszóval is levédhető. Ezen felül beállítható az is, hogy húsz rossz jelszómegadás után törölje a tároló teljes tartalmát. Háromféle kapacitással kapható, 4, 8 és 16 GB-os méretekben 29, 58, illetve 99 euróért.

Verbatim Secure 'n' Go
Verbatim Secure 'n' Go

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés