Ahol internet, ott tévé is van

Az AVerMedia bejelentette, hogy megújult a SnugTV szolgáltatása, mellyel az interneten keresztüli tévénézés válik lehetővé. Az elgondolás egyfajta előfizetéses modellre épül, ám a használathoz szükség van egy AVerMedia tuner kártyára vagy USB-s modulra is.

A szolgáltatás a SnugTV Station programmal működik. A Standard csomag elérhető a megfelelő AVerMedia hardvert birtokló felhasználóknak, az Advance és a VIP szolgáltatásért pedig a felhasználás mértékétől függően fizetni kell. A csomagok különbségeit az alábbi táblázat foglalja össze:

SnugTV szolgáltatás
Funkció
Standard Advance VIP
Videó maximális felbontása
320x240 640x480
640x480
SnugTV Portal
van van van
SnugTV Mobile nincs nincs van
Teljes képernyő támogatás
nincs van van
Havi maximális használat
16 óra
nincs korlátozva
nincs korlátozva
SnugConnect nincs nincs van
SnugHome nincs nincs van
SnugEPG 1 nap
3 nap
7 nap
SnugDVR nincs van van

A funkciók közül a SnugEPG az elektronikus műsorújságot jelzi, ami a csomagnak megfelelő ideig előrejelzi a várható programokat, továbbá a SnugDVR segítségével ezek igény esetén felvehetők és újra lejátszhatók. A SnugConnect a tűzfal vagy útválasztó mögül történő használatot engedélyezi, a SnugHome pedig a nagyfelbontású tartalom megjelenítéséért felel.

A regisztráció után bárhol elérhető lesz a SnugTV Portal funkció, melynek segítségével böngészőprogramokban lehet tévét nézni, sőt a VIP csomaghoz kötött SnugTV Mobile az okostelefonokon és a MID-eken is felkínálja a szolgáltatást.

A SnugTV Station szoftver minimum egy kétmagos processzorral illetve 1 GB kapacitású rendszermemóriával felszerelt számítógépet követel meg, 100 MB állandó és 1 GB ideiglenes tárhely mellett. Fontos azonban megjegyezni, hogy az Advance és főleg a VIP csomag esetében ezek az igények megnőnek, így érdemes négymagos központi egységben és 2 GB memóriában gondolkodni, továbbá a tárhely esetében is nagyobb lesz a követelmény. Az internetkapcsolatra vonatkozó igény is fájó pont, ugyanis minimum 256 kbit/másodperces le- és feltöltési sebességre van szükség a Standard szolgáltatás használatához, ám ez az igény 1 Mbit/másodperces tempóra is felszökhet jobb minőségű tartalom esetén. A feltöltési sebesség azért fontos, mert a SnugTV gyakorlatilag az otthoni számítógépben lévő AVerMedia terméken keresztül működik. Ennek megfelelően a feldolgozott információkat a kliensnek felfogható rendszer az interneten keresztül kapja meg. Természetesen ha az otthoni PC nem működik, akkor a SnugTV használata lehetetlenné válik.

Az AVerMedia elmondása szerint az operációs rendszer szempontjából a Windows XP a minimum igény, de Windows 7 és Vista használatával a műsorsugárzás WMV 9 formátumon keresztül jelenik meg, ami jobb minőséget eredményez.

Az SnugTV szolgáltatással kompatibilis termékek listája az alábbi linken érhető el, további információval pedig a hivatalos weboldal szolgál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés