Hirdetés

AMD Athlon 1.2GHz

Persze, egy Duronhoz képest még mindig nem pálya. Árban. 750MHz-es Duronokat ugyanis egyes nagykerek 9 rugó környékén vesztegetnek, ami nem rossz ahhoz képest, hogy a proci egyrészt gyors, másrészt kitűnően húzható (1GHz+ szinte tuti, az újabb példányoknál).

(Sérelmeztétek, hogy rendszeresen nagykeres árakkal jövünk: igazatok van, ennek ellenére szeretnénk megtartani ezt a szokásunkat. Az árak ugyanis nem azért vannak, hogy a "szerencsétlen" végfelhasználók nyálcsatornáit beindítsuk, hanem azért, hogy jobb képet kapjunk arról, hogy milyen árak várhatóak, illetve, hogy mennyit tesz rá egy adott kisker a nagykeres árra. Ha ugyanis nagykerben 9 rugó egy 750MHz-es Duron, akkor az a cég, aki 14 rugóért kínálja ugyanezt, bizony "rabló", míg egy 10k körüli ár korrektnek nevezhető.)

Nos, a fentiek fényében leírhatjuk, hogy az 1200MHz-es AMD Athlon processzor egyes nagykerekben már 27 kiló alatt megfogható (rendelésre), ami figyelemreméltó ár ahhoz képest, hogy kb egy hónapja még a 44e Ft nettós AXIA-s (1GHz-es) Athlon után kuncsorogtunk.

Hogy mennyivel jobb az Athlon, mint a Duron? A válasz nem két sor, de több tesztünk alapján, amennyiben nem erősen videokártya által limitált felbontást nézünk, úgy 20% különbséget tapasztaltunk, ami egész sok. Hogy mennyivel jobb a Pentium 4, mint az Athlon? Erre most nem válaszolnánk :).

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés