Hamis visszahívási kísérletre figyelmeztet az AMD

A vállalat szerint nem hívták vissza a Radeon RX 580 VGA-kat Kínában, és főleg nem adnak helyettük GeForce-okat.

Hirdetés

Kínában komolyan zajlik az élet, ugyanis egy olyan visszahívási kísérletet intéztek bizonyos a kereskedők a vásárlókhoz, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a Radeon RX 580 VGA-kat gyártási hiba miatt visszahívják. Az érintettek az AMD és az XFX nevében kommunikálnak, és a szóban forgó termékek helyett jóval lassabb GeForce GTX 1050 Ti vagy 3 GB-os GeForce GTX 1060 VGA-kat adnak.

Az AMD figyelmeztetése a visszahívásra vonatkozóan
Az AMD figyelmeztetése a visszahívásra vonatkozóan (forrás: EXPreview) [+]

Az AMD és az XFX gyorsan reagált az ügyre, és kifejtették, hogy nem hívták vissza a Radeon RX 580-akat. Az egész alapja az, hogy bizonyos kereskedők el akarják cserélni a bányászoknak kevesebbet érő előző generációs GeForce-okat a csákánnyal jobban bánó előző generációs Radeonokra, mert ezekért a kriptovalutát bányászó vásárlók majdnem két és félszer több pénzt adnak.

A két gyártó azt javasolja a felhasználóknak, hogy a visszahívásra vonatkozó üzenetet hagyják figyelmen kívül. Emellett az AMD jogi lépéseket jelentett be az érintett kereskedők ellen, hamis információk terjesztése, illetve a cég márkaneveivel való visszaélés vádjával. A helyzet jól mutatja, hogy mennyire súlyos problémává nőtte ki magát a kriptovaluták bányászata, sok kereskedő már az ilyen egyértelmű és könnyen lefülelhető csalásoktól sem riad vissza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés