Hirdetés

AMD processzorra építi új blade PC-jét a HP

A HP bemutatta új blade PC-jét – a bc1500 újdonsága, hogy 64 bites AMD processzort tartalmaz. A hagyományos asztali számítógépekkel ellentétben a blade PC-ket egy központi rackszekrényben lehet elhelyezni, ami már önmagában egyszerűbbé teszi felügyeletüket, és néhány biztonsági kockázatot is csökkent. A HP mindehhez egy megfelelő hardveres és szoftveres környezetet kínál: a Consolidated Client Infrastructure (CCI) összetevői lehetővé teszik a rendszer részletekbe menő, egységes menedzselését, egyszerűbbé teszik a telepítést, a karbantartást és az adatmentési folyamatokat, továbbá könnyebbé tehetik megosztott erőforrások igénybevételét.

A most bejelentett bc1500 blade PC érdekessége, hogy egy 512 kB másodszintű gyorsítótárral ellátott, Athlon 64 1500+ jelű processzort tartalmaz, amely csökkentett üzemfeszültségen fut, így fogyasztása 9 watt alatt marad, és külön hűtőventilátort sem igényel. Két SO-DIMM foglalatába minimum 512 MB, maximum 2 GB DDR-333 memória kerül. Az adattárolás egy 40 GB-os Ultra-ATA100 csatolójú merevlemezre hárul, de a blade PC két 10/100 megabites Ethernet interfésszel is rendelkezik, így a rendszerbe StorageWorks vagy más hálózati tárolók is integrálhatók. A perifériák kezelése alapvetően az ULI noteszgépekből átszármazott M1563M déli hídjának feladata.

A bc1500 Windows XP Professional operációs rendszerrel érkezik, melynek licencelését a Microsoft egyszerűbbé tette: míg korábban külön számított a telepítések és a blade PC-khez kapcsolt munkahelyek száma, addig ezentúl felhasználónként kell egy bizonyos licencdíjat fizetni. A blade PC-k és a szoftverkörnyezet költsége kiépítéstől és felhasználószámtól függ, és országonként is eltérő lehet. A HP a bc1500-ra három év korlátozott garanciát vállal, mely magában foglalja az Advanced Unit Exchange szolgáltatást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés