Továbbra is szabadalomsértéssel vádolja a MediaTeket az AMD

Az ITC veléményét kérik az ügyben, amivel az Egyesült Államokban importtilalom alá kerültek bizonyos MediaTek termékek.

Még 2017-ben írtunk arról, hogy az AMD szabadalomsértéssel vádol több nagy céget, és furcsa módon sikerült elérniük az US7633506-os szabadalmat megsértő VIZIO tévék importtilalmát az Egyesült Államokban. Annyi biztos, hogy az LG megegyezett az AMD-vel, jobbnak látták, ha fizetnek, így ők már nem részei a pernek, viszont a VIZIO és a Sigma Designs esetében nincs új információ arról, hogy jelenleg hol áll az ügy.

Az AMD viszont most kérvényezte az ITC-nél a vizsgálat lefolytatását a MediaTek termékeire is, ugyanis úgy látják, hogy az említett cég továbbra is megsérti a US7633506, a US7796133 és a US8760454 számú szabadalmaikat. Az első a nagy mennyiségű adat képkocka pufferbe való leképezésére vonatkozik, míg az utóbbi kettő a unified shader dizájnnal kapcsolatos. Leginkább az US7633506-os szabadalom az érdekes, ugyanis az LG, a Vizio, illetve a Sigma Designs esetében ennek megsértését állapította meg a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, így van esély arra, hogy a MediaTek sem fogja megúszni.

Maga a folyamat relatíve hosszadalmas, így valószínűleg az idei esztendő második felében születhet érdemi döntés, de ez ellen is lehet majd fellebbezni, tehát nehéz megjósolni, hogy mikor zárulhat le a vita.

Előzmények

Hirdetés