Az AMD válogatja a GPU-t a PowerColor új VGA-jára

A Radeon RX 6900 XT Red Devil Ultimate minden szempontból csúcskártya, emellett egyedi is.

Az AMD még október végén leplezte le a Radeon RX 6900 XT-t, amely december első felében jelent meg. Eleinte főleg referenciakártyákkal dolgoztak a gyártók, mostanra viszont sorra érkeznek a saját fejlesztésű verziók, és ezek közül szó szerint kiemelkedik majd a PowerColor új megoldása, amely a Red Devil Ultimate jelzést viseli magán.

Hirdetés

A PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil Ultimate egy olyan csúcskártyának tekinthető, amely egyedi specifikációjú GPU-t használ. Az AMD a legnagyobb partnerének külön leválogatja a Navi 21 GPU-ból a legjobban sikerült darabokat, erre létre is hoztak egy új eszközazonosítót. Ez a tuningban, illetve az energiahatékonyságban jelent előnyt az eredeti verzióhoz viszonyítva. Mindez hasznos, mivel a szóban forgó VGA-t elsődlegesen tuningra tervezték. Ez visszaköszön a méretes, háromventilátoros hűtésén, továbbá az energiafelvétel sem igazán korlátozhatja az elérhető teljesítményt, mivel a gyártó három 8 tűs PCI Express tápcsatlakozót alkalmaz.


[+]

A termék két BIOS-t használ, és mindkettő nagyobb teljesítményt biztosít a referenciaparamétereknél. Az alapértelmezett opció a Silent mód, ami 272 wattos TDP-t állít be, amely paraméterhez 2135 és 2335 MHz-es game és boost órajel tartozik. Ezzel a beállítással a VGA gyorsabb az AMD saját Radeon RX 6900 XT-jénél, miközben kevesebbet is fogyaszt. Az igazán komoly tempó azonban OC módban jön majd elő, ilyenkor ugyanis 303 wattra ugrik a TDP keret, és 2235 és 2425 MHz-re nő a game és a boost órajel. A 16 GB-nyi  memóriák effektív órajele marad 16 GHz, ami megegyezik a referenciaértékkel.

A PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil Ultimate a hátlapján három DisplayPort, illetve egy HDMI interfész található, illetve a vörös RGB LED-ek sem hiányoznak, továbbá távtartó is van a dobozban, mivel a VGA igencsak nehéz, így nem árt alátámasztani.

A PowerColor már szállítja a Radeon RX 6900 XT Red Devil Ultimate VGA-t, de a listaára még nem ismert, noha ez manapság amúgy sem jelent semmit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés