Aorus X7: könnyű és vékony SLI-s gamer notebook 17,3 colos méretben

Az Aorus név sokak számára nem mond semmit, ami érthető, hiszen lényegében egy újdonsült piaci szereplővel van dolgunk. És bár jól titkolják, nem a semmiből jöttek, ugyanis a jelek szerint a Aorusnak van némi köze a Gigabyte-hoz, hiszen a CES-en kiállított X7-es gamer gép is az ő standjukon volt megtekinthető, tehát vélhetően a gyártó egy játékos almárkájával van dolgunk, ami az IT iparágban nem ritka jelenség – elég csak az Alienware példáját megemlíteni, ha már éppen játékos notebookról beszélünk. Az Aorusnál tettek róla, hogy debütálásuk emlékezetes legyen, ugyanis az X7 a gyártó közleménye szerint nem mást ígér, mint a legvékonyabb és legkönnyebb SLI-s mobil masinát 17,3 colos méretkategóriában.


[+]

Ez jelen esetben 2,9 kilogrammos tömeget és 22,9 milliméteres vastagságot jelent, ami ebben a méretben egészen barátinak mondható, és ezen a téren vetekszik a hasonló koncepciót követő Razer Blade Próval - ám abban nincs SLI. Az egészen pontosan 392 x 263 x 22,9 milliméteres méretekkel rendelkező alumínium házba a gyártónak rengeteg dolgot sikerült belepréselnie. Az alapot az Intel Core i7-4700HQ processzor adja, ami mellé akár 32 GB DDR3 memória is behelyezhető, ugyanis négy slot áll a rendelkezésre. A grafikus számításokért az SLI-be szervezett, egyenként 2-2 GB-os fedélzeti memóriával ellátott NVIDIA GeForce GTX 765M VGA-k felelnek, a megjelenítés pedig a 17,3 colos, Full HD felbontású, 3D-t is támogató kijelző végzi. Ez utóbbi válaszideje 8 ezredmásodperc és 72%-os NTSC színteret ígér, de magáról a panel típusáról több nem derül ki. Adattárolóból hármat is képes elnyelni, ugyanis egy hagyományos 2,5" meghajtó mellé két mSATA SSD ültethető, így egészen használható össz tárkapacitás érhető el.


[+]

A sok hardver sok hőt is termel, amit meglehetősen problémás egy vékony házban jól elvezetni, de a vállalat szerint ezt is sikerült megoldani. A gép alján nem kevés szellőzőnyílás látható, belül pedig öt hőcsövet helyeztek el, melyek körülölelik a forró levegő kitessékeléséért felelős két ventilátort - ezek két-két szellőzőrostélyon át vannak kapcsolatban a külvilággal.


[+]

Nem csak a hardver erős, de a körítés is figyelemre méltó. A teljes méretű, nem túl barátságos kiosztású, de háttérvilágítással ellátott, ollós mechanikával, anti-ghostinggal, programozható makrógombokkal és a Windows funkciógombok letilthatóságával felvértezett billentyűzet támogatja a játékosokat, akárcsak az alacsony késleltetést ígérő Killer vezetékes hálózati vezérlő – ráadásul a Wi-Fi esetében sem adták az IEEE 802.11ac szabvány alá.


[+]

Az audiovizuális élmény beteljesüléséért akár két további kijelzőt is csatlakoztathatunk a géphez, valamint a hangzást sem hagyták figyelmen kívül, a két normál hangszóró mellé egy-egy mély hangokért felelős hangsugárzó is bekerült a gépházba. Végül pedig az akkumulátor: a konnektortól távoli életért a 73,26 Wh-s lítiumpolimer akku felel, aminek üzemidejéről nincsenek információink, de az SLI mellett sok jóra ne számítsunk, ami miatt az akkukímélő Optimus technológia nem érhető el.


[+]

A gép áráról és a megjelenés dátumáról egyelőre nem adott hírt a gyártó, de minden bizonnyal 2500 dollár körüli/feletti árcédulát fog kapni (ennyiről indul ugyanis az említett Razer Blade Pro is).

  • Kapcsolódó cégek:
  • AORUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés