Újabb MacBook Air klón tűnt fel a színen: Acer Aspire 3951

Úgy tűnik, az Acer minden erejével azon volt az utóbbi időben, hogy egy bizonyos hordozható gépnek állítson ellenfelet. A képeket elnézve mondanunk sem kell talán, hogy melyikről is van szó. Első pillantásra talán rá is vágná az ember, hogy egy Apple MacBook Airt lát, pedig ez az Acer Aspire sorozatának egyik legújabb tagja, az Aspire 3951. A készülék mindössze 13 mm vastagságú (szemben az Air 17 mm-ével), tömege 1,4 kilogramm, képernyőmérete pedig 13,3”-es.


(forrás: Sohoa)

Természetesen alumíniumból készült a váz és burkolat is, ami alatt Sandy Bridge-es konfiguráció dolgozik, azaz második generációs Intel Core processzor található egy legfeljebb 500 GB-os merevlemez, vagy a géphez sokkal jobban illő 160 GB-os SSD mellett. Nem hiányzik a szinte alapfelszereltségnek számító HD felbontású webkamera, ahogy a kártyaolvasó, az N-es Wi-Fi és a 4.0-s Bluetooth sem, de került rá néhány USB port és HDMI aljzat is. Az akkumulátora a gyártó szerint nagyjából 6 órás működést tesz lehetővé. Az Acer Aspire 3951 ára a komponensektől függően 768 és 960 dollár közt alakulhat, bár még elég sokat kell aludni a megjelenéséig, amire októbert jelölt a gyártó.


(forrás: Sohoa)

Az egyes modellek konfigurációi egyelőre nem ismertek, így az árat nem igazán lehet érdemben összevetni az Apple termékeivel, bár tény, hogy az utóbbiak közül a 13,3”-esek már 1300 dollárról indulnak. Más kérdés egyébként, hogy egy ennyire hasonló dizájnnal mi volt az Acer terve. Akinek ilyen gép kell, az valószínűleg eleve Apple-t vesz, mivel talán rászánja azt a plusz összeget. Aki viszont nem Apple párti, sőt mi több, ellenes, az pláne kisebb eséllyel fog beruházni egy ilyen notebookba, hiszen elég visszás lenne a dolog. Minden esetre biztosan meglesz a saját vásárlóköre ennek a konfigurációnak is.


(forrás: Sohoa)

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés