Az Apple TV 4K is megújult tegnap

A kis doboz új hardvert és távirányítót kapott, illetve bekerült a magas képfrissítési rátájú HDR anyagok támogatása is.

Az Apple a tegnapi „Spring Loaded” névre keresztelt eseményén az M1-es iMac és iPad Pro, illetve az AirTag mellett még egy új eszközt mutatott be, nevezetesen az eredetileg 2017-ben piacra dobott Apple TV 4K ráncfelvarrott változatát.


[+]

A kis fekete doboz kívülről semmit nem változott, a hátoldalán továbbra is egy, immár 2.1-es HDMI és egy Ethernet csatlakozót találunk, kiegészítve a tápkábel bemenetével, a belső viszont jelentős frissítést kapott az iPhone Xs telefonból, illetve az iPad Mini és a tavalyi iPad tabletekből ismerős, hatmagos Apple A12 Bionic SoC személyében. Az új hardver teljesítménye nem csak a jobb játékok futtatását teszi lehetővé, hanem a magas képfrissítési rátájú HDR tartalmak lejátszását is. Az új Apple TV esetében lehetőségünk van a színek tévéhez való kalibrálására is, ehhez pedig mindössze az iPhone-unkra lesz szükségünk. A szoftver kérni fogja majd, hogy érintsük a telefont a megjelenítőhöz kijelzővel befelé, ezt követően pedig a rendszer az iPhone kameráival és szenzoraival együttműködve elvégzi a beállításokat a lehető legjobb és legélethűbb képi világ elérésének érdekében.


[+]

Vásárláskor a dobozban megtaláljuk az újratervezett (és külön is kapható) Siri Remote távirányítót, amely a korábbi fekete modellel ellentétben már ezüst színű alumínium burkolatot kapott, aminek főleg a gyengébben látók fognak majd örülni. A gyártó hangalapú asszisztensével is kompatibilis távirányító dedikált Siri-gombot és négyirányú vezérlőgombokat is kapott, utóbbinak ráadásul belső és külső része is érintésérzékeny, így a swipe-olás mellett „tekerni” is tudunk a külső gyűrűn végzett körkörös simításokkal.


[+]

Az új Apple TV 4K elődjéhez hasonlóan 32 és 64 GB-os tárhellyel lesz elérhető, áruk pedig 71 990 és 79 990 forint lesz. Az eszköz április 30-tól lesz rendelhető, a szállítás pedig várhatóan május második felében kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés