Archos Familypad 2: tablet 13,3"-en, második felvonás

Hirdetés

Az Archos tavaly novemberben mutatta be Family tabletjét, ami 13,3"-es méretével és 1,3 kg-os tömegével rendhagyó volt kategóriájában. A gyártó elképzelése szerint az átlagnál nagyobb kijelzővel a Family berobbanhat a szórakoztatóelektronikai berendezések közé, ami majd az egész családnak nyújthat szórakozást egyszerre, akárcsak egy televízió. Nos arról nincs információ, hogy a koncepció mennyire volt sikeres, bár túlságosan kibontakoznia sem volt ideje az elmúlt szűk négy hónapban, de már itt is van a folytatás.


[+]

A Family 2 alumíniumba csomagolt külsején az első generációhoz képest nem változtattak, az eszköz meghatározó eleme továbbra is a 13,3"-es, 1280x800 képpontos érintőkijelző. Az újítás tehát belül keresendő, azaz úgy tűnik, hogy a korábbi változat teljesítménye nem volt kielégítő, bár ezt már akkor is megjósoltuk. A mostani variánsba a két ARM Cortex-A9 maggal operáló, 1,6 GHz-es Rockchip RK3066 SoC került Mali-400 IGP-vel, méghozzá a legerősebb MP4 kiépítésben, valamint 1 GB RAM és 8 GB tárhely társaságában.

A korábban alkalmazott Android 4.0-s operációs rendszert ezúttal a 4.1-es váltotta, de egyéb változás nem történt. Megmaradt a microSD kártyaolvasó, a két megapixeles elő- és hátlapi kamera, a beépített mikrofon valamint a mini HDMI csatlakozó. Az adatkapcsolatról a beépített Wi-Fi vezérlő gondoskodik (azaz se Bluetooth, se GPS, sem pedig 3G modem). A tápellátást egy lítiumion akkumulátorra bízták, amivel 10 órás videózást ígérnek.

Az Archos FamilyPad 2 értékesítése hamarosan megkezdődik, ajánlott végfelhasználói ára pedig nem kevesebb, mint 299 euró.

Előzmények

Hirdetés