Intel Arc VGA az öreg kontinensen, az ASRock felhozatalából

A hardveres AV1 kódolást, DirectX 12 Ultimate-et és MI algoritmusos XeSS felskálázást támogató konstrukció befér 100 000 forint alá.

Megkezdődött Európában az ASRock Intel GPU-ra épülő videokártyájának, az Arc A380 Challenger ITX 6GB OC-nek az értékesítése (amit augusztus elején már meglobogtattunk), ugyanis az elsősorban kompakt házakhoz szánt modell megjelent a Mindfactory kínálatában, 190 eurós árcédulával kísérve. Meglehet, hogy ez az első ilyen jellegű vezérlő a földrajzi régióban, hiszen ha korábban – a sok évnyi NVIDIA/AMD huzavona után – a kékek megoldására vágytunk, az Egyesült Államokból, esetleg Kínából voltunk kénytelenek importálni, a GUNNIR portfóliójából.


[+]

A 190 mm hosszúságú, 6 GB GDDR6 VRAM-mal és Dr.MOS VRM-mel szerelt, kétslotos újdonság egyventilátoros hűtése 100 mm-es, barázdált lapátokkal ellátott légkavaróval dolgozik, és hőmérséklettől függő, intelligens vezérlésének hála képes a félpasszív üzemre, így alacsony terhelésen teljes némaságot ígér leendő tulajdonosainak. A fekete nyomtatott áramköri lapon csücsülő GPU a referenciához képest megemelt, 2250 MHz-es frekvenciával tevékenyedik, míg a 96 bites buszt használó memóriachipek 15,5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.


[+]

A perforált I/O plate-en három DSC-s DisplayPort 2.0 és egy HDMI 2.0b kimenet állomásozik, a táp felőli energiaellátás pedig egy nyolctűs PCI Express csatlakozón keresztül valósul meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés