Beágyazott AMD APU-kra épülő ASRock minigép jön

Az UCFF formátum ideális opció lehet azok számára, akik minél kisebb helyet foglaló számítógépet szeretnének, például multimédiás felhasználásra.

Áprilisban mutatta be az AMD új generációs Ryzen Embedded processzorait, a kétmagos R1505G-t és R1606G-t, most pedig az ASRock jelentette be az említett két rendszerchipre épülő, UCFF formátumú számítógépét. A 4X4 Box-R1000 névre hallgató apró kis dobozka 110 x 118 x 67,3 milliméteres kiterjedéssel rendelkezik, így a tajvani gyártó állítása szerint ez a legkisebb, AMD Ryzen APU-ra épülő rendszer a világon.


[+]

Az integrált Radeon Vega grafikus vezérlővel felszerelt eszköz két darab SO-DIMM memóriacsatolóval rendelkezik, amelyekbe maximum 32 GB-nyi, 2400 MHz-es effektív órajelű, DDR4 típusú RAM-okat telepíthetünk, az adattárolókat pedig a 2,5 hüvelykes és M.2-2260-as meghajtóhelyekre szerelhetjük. A vezeték nélküli hálózatokhoz a beépített Intel Wireless-AC 3168 Wi-Fi modul segítségével csatlakozhatunk, emellett Bluetooth és két darab, Realtek RTL8111G kontroller által vezérelt Gigabit Ethernet csatlakozó is rendelkezésünkre áll. Képkimenetből egy HDMI-t és két DisplayPortot kapunk, továbbá találhatunk még a gépházon három darab 3.1-es és két darab 2.0-s USB portot, valamint egy 3,5 milliméteres jack kimenetet.


[+]

Bár az ASRock 4X4 Boksz-R1000 modell már feltüntetésre került a vállalat weboldalán, a piacra kerülés várható dátumát és az árakat még nem közölték.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés