Nyakunkon az ASUS GeForce RTX 4080 Superének huhogó verziója

A szokásosan impozáns, noctuás jószág maximális terhelésen 27 dB-es zajterhelést produkál.

Az ASUS a napokban bemutatta a legújabb, Noctuával közösen elkövetett videokártyáját, a 16 GB GDDR6X VRAM-mal szerelt GeForce RTX 4080 Super Noctua OC Editiont.


[+]

A 10 240 CUDA maggal érkező megoldás 310 mm hosszú, 144,8 mm magas, illetve 87,5 mm széles, és nem kevesebb, mint 4,3 PCI bővítőhelyet foglal el gépházunk belsejében. A 12+4 tűs 12VHPWR csatlakozón keresztül táplált hardver kétventilátoros hűtésén a baglyos cég 120 mm-es, SSO2 csapágyazású NF-A12x25 PWM légkavarói teljesítenek szolgálatot, és 50 °C-os hőmérsékletig passzív működés van terítéken. A nyolc hővezető csővel megtámogatott, hőkamrás blokk látszólag nem változott a szimpla RTX 4080-as elődhöz képest, és a GPU Boost/OC frekvenciáit 2610/2640 MHz-re hangolták a 2550 MHz-es referenciaérték helyett.


[+]

A 256 bites busszal dolgozó memóriachipek 23 GHz-es effektív órajelükön ketyegnek, de a perforált alumínium hátlapi takarólemez, a tartozékként mellékelt, csavaros VGA-támaszték, a 6+2 tűs PCI Express/12VHPWR adapter vagy a rozsdamentes acél I/O kereten megtelepedett konnektorok ötösfogata (három DisplayPort 1.4, két HDMI 2.1a bemenet) ugyancsak maradt a régiben.


[+]

A két, reteszkapcsolóval léptethető BIOS-szal szállított modellt alapértelmezetten a csendességre kihegyezett beállításokkal dobozolják, és a szoftveres hátország szerepében feszítő ASUS GPU Tweak III applikáció több új funkcióval is gyarapodott, amelyek között ott van a felhasználóbarátabbá varázsolt Voltage-Frequency (VT) Tuner, a feljavított OSD, az importálás/exportálás lehetősége, az integrált GPU-Z interfész vagy épp a Mobile Monitor. Ez utóbbi arra biztosít módot, hogy okostelefonunkkal vagy táblagépünkkel végezzük a vezérlő valós idejű monitorozását, anélkül, hogy mindenféle overlayek terpeszkednének a játszós/benchmarkolós/tervezőprogramos kijelzőnkön.


[+]

A február 8-án debütáló termék vételára egyelőre nem ismeretes, azonban a VideoCardz spekulációja szerint (nettó) 1450 dollár lehet a történet vége, az elődhöz viszonyítva alacsonyabb NVIDIA MSRP-ből kifolyólag.


[+]

Előzmények

Hirdetés