Slim profilos ASUS ROG billentyűzet, vezetéktől megfosztva

A Falchion széria legújabb, optomechanikus képviselője a 65 százalékos elrendezést 60 százalékos vázba sűríti össze.

Az ASUS még az idei CES-en villantotta meg először legfrissebb mechanikus klaviatúráját, ami az alacsony profilú, 65 százalékos formátumú megoldást keresőket vette célkeresztjébe, és a ROG Falchion RX Low Profile elnevezést kapta.


[+]

A mindössze 26,5 mm magas, kábelmentes periféria gyárilag megkent, lineáris karakterisztikájú ROG RX Red LP (40/55 gF, 2,8/1 mm) vagy kattogós/taktilis RX Blue LP (55 gF, 2,8/1,5 mm) kapcsolókkal választható, amelyek optikai elven működnek. Az enyhén kontúros, lézerrel gravírozott ABS kupakok az UV bevonatuknak köszönhetően a megszokottnál jobban ellenállnak a használat miatt bekövetkező kifényesedésnek, és a belső memória 5+1 profil tárolását teszi lehetővé.


[+]

A műanyag készülékházban két rétegnyi szilikongumi csillapítás igyekszik finomítani a gépelési zajt a visszhang, illetve az esetleges pengés szanálásával, és az alumínium fedőlap felső pereme mentén egy állapotjelző LED-ekkel ellátott érintősáv nyert elhelyezést, amivel számos funkciót elérhetünk. Ezeknek sorában ott van a hangerő szabályzása, a médiavezérlők, vagy a gombonként címezhető Aura Sync világítás fényerejének módosítása, de az Armoury Crate szoftverrel olyan egyéb képességeket is rárakhatunk, mint például a zoomolás.


[+]

Az on-the-fly makrózható újdonság 2,4 GHz-es ROG SpeedNova rádióval, háromeszközös Bluetooth 5.1-gyel vagy USB Type-C/Type-A madzaggal egyaránt kommunikálhat a célgéppel, és akkumulátora – leoltott fényekkel – legfeljebb 430 órás üzemidővel kecsegteti a leendő tulajokat. A termék ROG Omni Receiver vevőegységgel jön, így ha a gyártótól származó egerünk szintén kompatibilis ezzel, egyetlen dongle-t párosíthatunk a két apparátushoz. A dőlésszöget összesen három szinten állíthatjuk, és kellemes extra, hogy a toldóadapteren kívül egy csúszásgátló tappancsokkal megspékelt porvédőt mellékelnek a csomaghoz, amibe akár bele is ültethetjük a 190 eurót kóstáló tasztatúrát.


[+]

A 306 mm széles, valamint 110 mm mély, a mérlegen 595 grammot nyomó konstrukció természetesen 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozik, és könnyedén válthat a Windows, továbbá macOS üzemmódok között. Kiosztás tekintetében az US ANSI-t többféle ISO opció egészíti ki, és a céget ismerve esélyes a magyar is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés