Kisebb malőr az ASUS új, Evangelion szériás ROG alaplapjával

Aggodalomra azért nincs ok, mert a megfelelő működést nem fenyegeti veszély.

Az ASUS még tavaly indította útjára a kultikus Neon Genesis Evangelion anime/manga franchise vizuális nyelvét beszélő hardvereit, amelyeknek idén jött meg a második generációja, a Shinji után Asukára koncentráló EVA-02 termékcsalád.


[+]

Ennek része a több, mint 300 000 forintot kóstáló csúcslap, a ROG Maximus Z790 Hero EVA-02 Edition, amivel kapcsolatban most egy kisebb kellemetlenség merült fel, bár szerencsére csupán esztétikai jellegű történetről van szó. A Hal Rafael nevű Twitter/X felhasználó egy bejegyzésben arra hívta fel a figyelmet, hogy az impozáns deszka fixált I/O pajzsának nem megvilágított részén az "Evangelion" szó helyett "Evangenlion" látható, amire egy termékkibontós videó készítése során derült fény, és ezt a jól ismert @momomo_us is alátámasztotta a CEHunter YouTube csatorna anyagát linkelve.


(forrás: Twitter/X @ Hal Rafael) [+]

A felesleges "n" betű eltüntetésére nem igazán van mód, és a filctollal való kisatírozás legfeljebb csak poénként értékelhető (viszont legalább nem borul fényárba, hogy kifejezetten vonzza a tekinteteket), de az tény, hogy egy ennyire prémium árazású modellnél az ember jobban felkapja a fejét egy efféle bakira. Jelen pillanatban úgy fest, hogy az EVA-02 sorozat többi képviselőjét nem érinti a dolog, és egyelőre az ASUS sem nyilatkozott az ügyet illetően.


Frissítés: Időközben kiderült, hogy a cég mégiscsak reagált a tipográfiai hibára. Röviden összefoglalva elnézést kértek a vásárlóktól, azonban kiemelték, hogy baki mindössze esztétikai jellegű, így a teljesítményre nincs befolyással. Ezen felül felajánlották, hogy egy évvel meghosszabbítják az alaplap garanciáját, de természetesen lehetőséget biztosítanak az ominózus dekorációs elem cseréjére is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés