Hirdetés

Asus újdonságok mutatkoztak be a hordozható gépek kategóriájában

A már eddig bemutatott Asus notebookokon, alaplapokon és videokártyákon kívül rengeteg további érdekes eszközzel jelentkezett a gyártó a pár napja lezajtott CES kiállításon. Ezek nagy része már kész termék, ám némelyik még csak koncepció fázisban jár, ám érdemes lehet ezek későbbi pályáját is figyelemmel követni.

A hordozható számítógépek kategóriájában a hétköznapibb, normál laptopok mellett egy-két speciálisabb igényekhez tervezett gép is bemutatkozott. Ezek egyike például a játékosoknak tervezett Asus ROG G73jh Gaming Notebook, amelynek szögletes formái a legújabb technológiákat rejtik maguk alatt. A külsőt a Lockheed F117 Nighthawk lopakodó vadászgép alapján tervezték, ez ihlette a háromszög keresztmetszetű, matt fekete borítású formákat. Processzorként négymagos, 1,6 GHz-es Intel Core i7-720QM-et raktak bele, ami a DirectX 11-et is ismerő ATI Radeon HD 5870 grafikus kártyával alkot tökéletes párost. Ezek mellé maximum 8 GB DDR3-as memóriát is rendelhet a leendő tulajdonos, háttértárként pedig akár 1 TB-os winchester kérhető hozzá.

Asus G73jh
Asus G73jh

A jó videokártya elengedhetetlen társa a jó megjelenítő, ami esetünkben egy 17,3” képátlójú, 1920x1080 pixeles felbontással rendelkező monitor. A tökéletes élményhez megfelelő hanghatások sem ártanak, ezeket az EAX 4.0 és CMSS 3D surround sound támogatású hangkártya biztosítja. A további komponensei közt található Blu-ray kombó, 2 megapixeles webkamera, Gigabit Ethernet aljzat, 802.11b/g-s Wi-Fi kártya, 2.1-es Bluetooth és nyolc az egyben kártyaolvasó. Az akkumulátora 8 cellás, operációs rendszerként pedig Windows 7 Home Premium kerül az Asusra. Sajnos az áráról egyelőre nem tudni semmit.

Asus G73jh
Asus G73jh

Cseppet sem hétköznapi külsővel rendelkezik az NX90, amely egyelőre koncepciómodell, bár van hozzá tervezett ár: nagyjából 2500 dollárba kerülhet majd. A gépet csiszolt alumínium borítás fedi. Az egyedi megjelenést a Bang & Olufsen főtervezőjével közösen alakította ki az Asus. Az exkluzív gépezetről egyelőre annyit tudni, hogy Intel Quad Core i7 processzora és egyes források szerint ATI Radeon HD 5870, mások szerint NVIDIA GeForce GT 335M videokártyája lesz, a 18,4”-es képernyője pedig Full HD, azaz 1080p-s felbontású. Háttértárként 1280 GB áll rendelkezésre, ami két meghajtó kapacitásából adódik össze.

Asus NX90
Asus NX90

Furcsának tűnhet, de két érintőpadja van, mégpedig a teljes méretű billentyűzet bal és jobb oldalán. Természetesen nem hiányzik belőle a Blu-Ray meghajtó és a 3.0-s USB aljzatok sem. A különlegesen jó hangzásról a képernyő két oldalán végigfutó érdekes hangszórók (B&O ICEpower) gondoskodnak, ebbe az Audio Projection Technology is besegít.

Asus NX90
Asus NX90

Az Asus Eee PC T101MT már egy jóval visszafogottabb készülék. Ha ismerjük a cég nevezéktanát, a típusából könnyen kitalálható már, hogy egy 10”-es, multi-touch-os érintőképernyővel felszerelt tabletről van szó. Az 1024x600 pixel felbontású képernyőnek LED háttérvilágítása van. A laptop a külsejét tekintve nagyon hasonlít a kicsivel kisebb T91MT modellre, ám ezúttal a belső is változott. A Pine Trail-M platformnak megfelelően 1,6 GHz-es Intel Atom N450 került bele. A tablet kezdő változatában 1 GB DDR2-es memóriát és 160 GB-os merevlemezt, míg a haladó modellben 2 GB RAM-ot és 320 GB-os HDD-t találunk. Bluetooth és 802.11b/g/n-es Wi-Fi modullal is felszerelték a kis gépet. A 35 Wh-s akkumulátor nagyjából 6,5 órás üzemidőt tud biztosítani. A készülék Windows 7 Starter, Home Basic vagy Home Premium operációs rendszerrel rendelhető majd meg. A pontos áráról és  a megjelenéséről azonban egyelőre nem lehet többet tudni.

Asus T101MT
Asus T101MT

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés