Hirdetés

Apró, de erős játékos lesz az ASUS új alaplapja

Az ASUS bejelentette, hogy érkezik a Z170I Pro Gaming jelzésű alaplap, melyet a vállalat elsődlegesen az apró, de játékra szánt PC-kbe szán. A Mini-ITX-es termék ennek megfelelően gyakorlatilag minden igényt kielégít, ami 2015-ben felmerülhet. Az LGA1151-es foglalattal rendelkező újdonság az Intel legfrissebb, Skylake kódnevű processzorait fogadja, ezen belül is érdemes az alacsonyabb fogyasztású modellekben gondolkodni, de a 95 wattos TDP osztályba sorolt megoldások is működnek, csupán a kisebb házakba nem feltétlenül ideális ez a fogyasztási szint.


[+]

A Z170-es vezérlőhíddal felvértezett alaplapon két darab DDR4-es DIMM foglalat található, a processzor kétcsatornás memóriavezérlője pedig hivatalosan is támogatja a 2133 MHz-es memóriákat, de tuninggal elérhető a 4 GHz is, ám erre nincs garancia. Az esetleges bővítőkártyát egy x16-os PCI Express 3.0-s interfész várja, míg a meghajtókat két darab 6 Gbps-os SATA, egy M.2 és egy SATA Express csatlakozóra lehet kötni, továbbá számos USB 3.1-es, 3.0-s és 2.0-s port is lesz az alaplapon. A hálózati kommunikációt a Gigabit Ethernet (Intel I219-V) biztosítja, és nem hiányzik a nyolccsatornás SupremeFX hangkodek sem, a hátlapon pedig DisplayPort és HDMI kimenet található az optikai hangkimenetek mellett.


[+]

Az alaplap konfigurálását UEFI BIOS-ban lehet majd elvégezni, emellett, ha igény lenne a RAID funkcióra, akkor az adattárolókat RAID 0, 1, 5 és 10 módba lehet kötni. Az előbbieket kiegészíti még az integrált Dual Band IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.1-es vezérlő.

Az ASUS hamarosan megkezdi a Z170I Pro Gaming szállítását, de a várható árcéduláról a gyártó nem szolgáltatott információt, de német webshopok adóval együtt 150-160 euró környékére árazzák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés