Hirdetés

ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége

A kisméretű, 80 Plus Platinum hatásfokú modell moduláris kábelezése már 12+4 tűs VGA csatlakozót is kínál.

Elhozta a Gamescomra az ASUS az év elején beharangozott, de hamarosan a piacon is megjelenő ROG Loki tápegységet. A Thor kisebb testvére SFX-L méretű, tehát jó választás például egy ROG Strix X670E-I Gaming WiFi-vel szerelt, kis méretű játékos PC mellé. Ebben már csak azért is partner lehet, mert elég komoly teljesítmény leadására képes: legkisebb változata is 750 wattos, de van belőle 850, 1000, sőt, 1200 wattos verzió is.


[+]

Ez utóbbi ráadásul 80 PLUS Titanium tanúsítvánnyal rendelkezik, a kisebb változatoknál „csak” Platinum szintű hatásfokra számíthatunk. És ezek a teljesítményértékek ráadásul rövid időre még túl is szárnyalhatók: mivel ATX 3.0 szabványú modellről van szó, az 1,2 kW-os egység például 100 µs-ig képes 2,4 kW leadására is a VGA felé. Ilyenkor természetesen fontos a hűtés, amelyet egy 12 cm-es ventilátor biztosít nagyméretű bordákkal párosítva.


[+]

Bár árat egyelőre nem tudunk mondani, az biztos, hogy egy prémium kategóriás termékről van szó, ami az árcédulán is tükröződik majd. Ezért cserébe viszont természetesen teljesen moduláris kábelezést kapunk, amely a PCI Express 5.0-s kompatibilitásnak megfelelően az új 600 wattig terhelhető 12+4 tűs P12VHPWR csatlakozóval is rendelkezik. A külsőségeket illetően nem hiányzik az AURA Sync világítás sem, amiből jutott a ventilátorra és a táp oldalára is. A képet 10 évnyi garancia teszi teljessé.


[+]

A tápegység mellett röviden megemlékeznénk még a Prime AP201 házról is, ami ugyan nem a Gamescomhoz tartozó újdonság, de mindenképpen pofás élőben. Mint a képeken is látszik, egy minden oldalról hálós fémburkolattal rendelkező microATX-es egységről van szó, előlapján hangcsatlakozókkal, két Type-A konnektorral és egy USB 3.2 Gen2 kompatibilis Type-C kivezetéssel. Méretei 350 x 205 x 460 mm-esek, belül pedig normál kiterjedésű ATX tápokat (18 cm-es hosszúságig), 360 mm-es radiátort és 338 mm hosszú VGA-t is képes fogadni. Ventilátorból összesen hat darabnak van hely (egy hátul, kettő lent, három felül). Háttértárak számára egy dedikált 2,5”-es és három 2,5”/3,5”-es fiók áll rendelkezésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés