Hirdetés

Az AMD és a VIA ellenfelet állít az Intel Centrinónak

Az Intel üzleti szempontból nagyon ügyes lépése, hogy új mobil platformját Centrino márkanéven reklámozza. Ezzel ugyanis két legyet üt egy csapásra. Egyrészt a vásárlók biztosak lehetnek benne, hogy jó minőségű, meglehetősen nagy teljesítményű, vezeték nélküli hálózatra képes notebookhoz jutnak, ha ilyen technológiájú mobil PC-t vesznek, másik oldalról pedig borsot tör a konkurensek orra alá, hiszen ők nem használhatják ezt a márkanevet. A The Inquirer szerint ezek a riválisok, név szerint az AMD és a VIA, szintén készülnek egy Centrinohoz hasonló platformmal.

A két cég rendelkezik minden komponenssel a Centrino helyettesítéséhez, hiszen van mobil CPU, chipset, illetve WLAN vezérlő is kínálatukban. A hírek szerint a Quanta és a Compal cégek nemsokára beindítják az AMD Athlon XP-M processzorral, a VIA KN400 chipsettel és az AMD Alchemy Am1772 WLAN adapterrel szerelt notebookok gyártását. Az első termékek az év második felében jelenhetnek meg, nagyjából 3 hónap múlva várhatóak. Valószínűleg a termékek egyik fő fegyvere a viszonylag alacsony ár lesz.

Kíváncsiak vagyunk, hogy az AMD és a VIA - az Intelhez hasonlóan – a megoldást szintén új márkanéven fogja-e bevezetni (reklámozni). Nem lenne ez egy rossz húzás, valószínűleg nagyszámú gyártó üdvözölné ezt a lépést, mert a tapasztalatok szerint egy egyszerű új névtől is megugranak már az eladások.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés