Az USB-s lemezjátszó után itt az USB-s VHS-magnó

Pótolhatatlan VHS-felvételek digitális archiválásánál jöhet jól az ION Audio videodigitalizáló berendezése, mely elsősorban azoknak az otthoni felhasználóknak jelenthet ideális megoldást, akik nem rendelkeznek semmilyen videokonverterrel (például tunerkártyával), netán a család videomagnója is kilehelte már a lelkét.

A ION Audio VCR 2 PC nevű terméke egy komplett VHS-digitalizáló megoldás, olyannyira, hogy a szett a transzferhez szükséges összes eszközt tartalmazza magán a PC-n kívül, azaz a készülékben egyszerre adott a videomagnó és a jelkonverter is. A külsőre hagyományos VHS-magnóra emlékeztető szerkezeten csak az előlapon elhelyezett USB kapu utal a fő funkcióra – a VCR 2 PC konvertere ezen keresztül kapcsolódik a számítógéphez. A készülék külső forrásból (például videokameráról) is tud digitalizálni, ehhez a szintén a homlokzati panelen található kompozit videobemenetet lehet igénybe venni. A VCR 2 PC kompozit vagy scart kimenetével (utóbbi csak a PAL normájú modelleken található meg) tévére is köthető, így monitorozható az átjátszás, de ugyanígy közönséges VHS-magnóként is használható a berendezés.

Az átalakított jel rögzítéséről és kódolásáról a Muwee Autoproducer 6.0-s változata gondoskodik, a felvételek h.264 vagy MPEG-2 tömörítéssel rögzíthetők. Az ION Audio VHS-magnóval egybeépített videodigitalizálója 250 dollárba, azaz napi árfolyamon számolva nagyjából 40 000 forintba kerül a tengerentúlon. A gyártó ehhez hasonló, analóg felvételek archiválására szánt minden az egyben termékei közt szerepel USB-s lemezjátszó, illetve magnódeck is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés