Hirdetés

AzTtec mod – a kőbe vésett maja naptár

Az angliai bit-tech.net hasábjain egy több szempontból is érdekes modra bukkantunk. Az AzTtec nevezetű projekt kivitelezője, dmcgrath 60 napos időintervallumban alakított át egy Thermaltake Level 10 GT számítógépházat maja/azték stílusúvá. A megfelelő motívumok és ábrák kialakítását komoly kutatómunka előzte meg, még könyvtárban is járt a megfelelő, hiteles eredmény elérése érdekében.


(forrás: bit-tech.net) [+]

Viszont nem holmi festésről vagy matricázásról van szó, hanem valóságos szobrászművészetről, amelyhez egy a 3D modellezésben és prototipizálásban is alkalmazott habot (balsa foam) használt. Erről annyit kell tudni, hogy elég sűrű bonyolultabb formák kialakításához is, megmunkálása pedig szinte bármilyen alapvető szerszámmal végezhető. Dmcgrath célja az volt, hogy lehetőleg a ház minden alapfunkciója működőképes maradjon az átalakítás után is, ezért minden gomb, csatlakozó és a kívülről elérhető hot-swap merevlemezfiókok esetében is kellő körültekintéssel járt el.


(forrás: bit-tech.net) [+]

A kész szerkezet lélegzetelállítóan részletes és precíz, minden porcikája egyedi és mesteri, de az egyik oldallapon elhelyezett maja naptár nem csak 2012-es „aktualitása”, de kidolgozottsága miatt is kiemelendő. Végül a burkolat stílszerűen antikolt festést kapott, az egész olyan hatást kelt, mintha valóban évezredekkel ezelőtt kifaragott kőtömböket látnánk. A mohásodó területek nem csak ügyes látványelemek, de egyes pontatlanságok és hibák elfedésére is tökéletesek. A modder végül annyira belejött a farigcsálásba, hogy még egy stílszerű egér-billentyűzet párost is készített az AzTtec ház mellé. Az építkezés további részletei egy bit-tech.net-es cikkben és a 11 oldalas munkanaplóban olvashatók.


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]


(forrás: bit-tech.net) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés