Beépített Blu-ray lejátszóval egészítette ki 3D tévéit a Bang & Olufsen

Már a hetedik generációnál tart az alapvetően az audio fronton vitézkedő Bang & Olufsen tévé sorozata. A BeoVision 7 széria két tagból áll, egy 40, illetve egy 55 hüvelykes modellből. Mindkettő képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amihez az aktív shutteres képalkotó eljárást használják. A jelek szerint a vállalat háza táján a legkisebb kompromisszumot sem kívánták meghozni, így a 3D anyagok is Full HD-ben pompáznak.

Bang & Olufsen BeoVision7
Bang & Olufsen BeoVision7

Az Edge-LED háttérvilágítású LCD tévében a fénykibocsátó diódákat több csoportba osztották (hasonlóan a Full LED háttérvilágítású modellek local dimmingjéhez), amelyek fényereje külön vezérelhető, így elméletileg jobb képminőség érhető el. Megkapta a VisionClear névre hallgató csomagot is, amely különféle képjavító eljárásokat tartalmaz. A legnagyobb fényerő 450 cd/m², a maximális valós kontrasztarány 5000:1, a válaszidő pedig 4 ezredmásodperc. Az 55 hüvelykes változat „pillekönnyű”, 76 kilogrammot nyom, a 40 colos pedig negyvenötöt. Mindkettő rendelkezik egy beépített hangprojektorral, amely nagyjából az összes térhatású szabvány kezelésére képes, és elméletileg lehetővé teszi a virtuális surround megszólalás megteremtését.

A jelek szerint a Beo6-hoz kifejlesztett távirányító bevált, mert e sorozat mellé is ezt pakolják a dobozba. Úgy látszik, hogy a japán piac az egyik kiemelt célcsoport, hiszen a modelleket beépített Blu-ray lejátszóval látták el, ez a megoldás pedig elsősorban a távol-keleti országban divatos. Az optikai meghajtóval felturbózott modellekről először nyáron esett szó, és hamarosan már meg is lehet őket vásárolni. Az biztos, hogy a B&O továbbra sem a tömegeket célozza meg, hiszen a 40 hüvelykesért állítólag 15 000, míg a nagyobb testvéréért közel 20 000 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés