Rámozdul az androidos sugárkövetésre a Basemark új tesztprogramja

Az In Vitro a jellege miatt igen megterhelőnek számít, így jelenleg nem sok rendszerchip alkalmas a futtatására.

A Basemark az előz évben nagyon belehúzott a GPUScore tesztprogramok tekintetében, hiszen három verziót is kiadtak, amelyek közül a Relic of Life a sugárkövetésre koncentrált, a The Expedition a modern ultramobil eszközöket célozta, míg a Sacred Path amolyan univerzális, platformokon átívelő összehasonlításra fókuszált.

A vállalat ugyanakkor úgy gondolta, hogy van még mit méregetni, és bemutatták az új GPUScore programjukat, ami az In Vitro nevet viseli. Ennek különlegessége, hogy az Android platformon elérhető sugárkövetést prezentálja, aminek relatíve nagy a rendszerigénye, hiszen minimum Android 12 operációs rendszert futtató, Vulkan 1.1-es, ezen belül is Vulkan Raytracing implementációval rendelkező, legalább 3 GB memóriával ellátott ultramobil eszköz szükséges a működéshez.

A sugárkövetéssel megvalósított visszaverődésre építő teszt elég megterhelő, így olyan sok mobil rendszer még nem igazán alkalmas a futtatására. Leginkább az Xclipse 920-as IGP-vel rendelkező Exynos 2200-zal, vagy a Snapdragon 8 Gen2-vel érdemes próbálkozni. Az összehasonlítható mérésekhez természetesen adott az offscreen beállítás, vagyis minden kompatibilis eszközön ugyanazzal a felbontással számol majd a program.

A GPUScore In Vitro letölthető az alábbi oldalon keresztül.

Előzmények

Hirdetés