Beépített Blu-ray-íróval és HDD-vel érkeznek az új Panasonic tévék

Japánban a jelek szerint nagy keletje van az integrált Blu-ray-íróval, illetve belső merevlemezzel ellátott televízióknak, hisz a Sharp, a Toshiba és a Mitsubishi után a Panasonic is piacra dobott néhány ilyen modellt. Ez csak azért érdekes, mert a PROHARDVER! fórumait olvasgatva úgy tűnik, hogy nálunk a többség nem tartja ezt jó megoldásnak.

Panasonic RB3
Panasonic RB3

A két rögzítésre alkalmas meghajtó mellett meg kell említeni a kártyaolvasót is, amelynek köszönhetően a cég weboldala szerint egyszerre akár három adást is felvehet a felhasználó. A 32, illetve 37 hüvelykes képátlóval elérhető termékekbe egészen pontosan egy 500 GB tárkapacitású merevlemez került, a Blu-ray-írót pedig a nyakban helyezték el a mérnökök. Ez viszont azt is jelenti, hogy a falra akasztás nem lesz túlzottan életképes, hiszen legalább tíz centiméter vastag a termék ezen a ponton.

Az RB3 szériába tartozó modellek a tavaly megnyitott gyártóüzemből kikerülő 120 hertzes képfrissítési rátával dolgozó, saját fejlesztésű IPS alfa paneleket kapták meg. A kisebbik készülék maximális felbontása 1366x768 képpont, viszont a nagyobb már Full HD-vel operál. Az új Eco mód is figyelemre méltó, hiszen aktiválásával állítólag 28 százalékkal csökkenthető az energiafogyasztás. A DLNA tanúsítvánnyal rendelkező modellek lehetővé teszik az egyes internetes tartalmak, így például a YouTube közvetlen elérését is. A hamarosan boltokba kerülő két készülék áráról egyelőre nem szolgált információval a gyártó.

Előzmények

Hirdetés