Befutott az EVGA legerősebb grafikus kártyája

A GeForce RTX 3090 Ti Kingpin Hybrid 2500 dolláros árába igen sok minden belefért: vízhűtés, mérési pontok és pár hasznos extra.

Az EVGA bejelentette legújabb, legerősebb grafikus kártyájának érkezését: ez a GeForce RTX 3090 Ti Kingpin Hybrid, amely a Kingpin Hybrid szériánál megszokott módon egy szimpla ventilátoros „onboard” hűtést kombinál egy 360 mm-es radiátorral dolgozó dedikált folyadékhűtéssel. Az előbbi feladata a tápellátásért felelős egységek hidegen tartása, míg az utóbbi a GPU-t hűti, amennyire csak lehet – a három állású BIOS-kapcsoló LN2 állásában ugyanis a TGP elérheti az 1200 (!) wattot is.


[+]

Annak érdekében, hogy ez az 1200 watt minden körülmények között rendelkezésre álljon, a 2500 dolláros kártya nem önmagában érkezik, hanem a gyártó SuperNOVA 1600 P2 tápegységével egy csomagban. Ez összesen kilenc darab PCIe konnektorral rendelkezik, amire bizony szükség is lehet, a grafikus kártya ugyanis két darab 16 tűs PCIe Gen5 csatlakozón át nyeli az energiát – ez összesen hat darab 6+2 tűs PCIe kábelből rakható össze.

Bár a hűtési megoldás ismerős lehet a GeForce RTX  RTX 3090 Ti FTW3 Hybridről, a Kingpin változat több extrát is ad, így például 14 rétegű egyedi nyomtatott áramköri lapot, rajta mérési pontokat a működési feszültségek ellenőrzéséhez, illetve egy OLED kijelzőt, amelyre működési paramétereket vagy más grafikát tehetünk ki. A kártya „tripla” BIOS-szal rendelkezik, normál, OC, illetve LN2 beállítások között váltogathatunk a fentebb már említett kapcsolóval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés