Bemutatkozott a Logitech MX Master 3 és az MX Keys

Harmadik generációjába lépett a Logitech négy éve bemutatott profi egere, amely mellé ezúttal egy szintén profiknak szánt billentyűzet is érkezett.

2015-ben indította útjára a Logitech az MX Master szériát (amit jól le is teszteltünk), most pedig bemutatkozott a sorozat legújabb tagja, az MX Master 3. Elsőre nem egyszerű kiszúrni a változásokat, hiszen az ergonómián – és ezzel együtt a dizájnon – csak minimálisan változtattak, ezt leginkább a rozsdamentes acélból készült, gumiburkolat nélküli fő és oldalsó görgőkön figyelhetjük meg, az igazi újítás azonban a motorháztető alatt van.


[+]

Az új MagSpeed görgő immáron elektromágneses technológián alapszik, amely a gyártó állítása szerint 87%-kal precízebb megoldás, mint az elődmodellé. Az egér képes érzékelni, hogy lassan, soronként akarunk görgetni, vagy egyszerre több oldalt, és ennek megfelelően szabályozza a kerék ellenállását (akár 1000 sor/másodperces maximum sebességig), de akár manuálisan, a görgő mögötti kapcsolóval is válthatunk. Az oldalsó görgő környékén találunk még két extra kapcsolót, a hüvelykujjunk alatt pedig egy harmadik gombot helyeztek el a mérnökök, amelynek lenyomása közben az egeret mozgatva különböző gesztusparancsokat adhatunk ki. A gyártó már előre betáplált néhány profilt a népszerűbb programokhoz, de akár sajátokat is létrehozhatunk, a váltás már a programba való átkattintással is megtörténhet.


[+]

A Logitech Flow funkció sem maradhatott ki az újdonságból, ez már az elődmodellben is megtalálható volt, amellyel személyes tapasztalatunk is van a mindennapos használat során, és jelentjük, remekül működik. Ez azt takarja, hogy legfeljebb három macOS vagy Windows operációs rendszert futtató géphez is csatlakoztathatjuk az egeret, a köztük való váltáshoz pedig nem kell semmilyen gombot megnyomni, egyszerűen áthúzhatjuk a kurzort az egyik monitorról a másikra, sőt, fájlokat vagy szöveget is mozgathatunk a három eszköz között.

A szenzor egyébként maradt a régi, ugyanaz a legfeljebb 4000 DPI-s Darkfield érzékelő dolgozik az új verzióban is, mint amit az MX Master 2S-ben is láttunk, ami persze azt is jelenti, hogy az üvegfelületen való használat lehetősége is megmaradt. A töltőcsatlakozó már USB Type-C kialakítást kapott, ezen keresztül 1 percen át töltve az akkumulátort 3 órára elég naftát gyűjthetünk, a teljes feltöltéssel elérhető üzemidő 70 nap.


[+]

Az egér mellett egy billentyűzet is érkezett a sorozatba, amely az MX Keys megnevezést kapta. A dizájn követi a széria irányelveit, csicsa nélküli kialakítás, matt műanyag gombok, a készülék aljára és tetejére azonban jutott egy kis alumínium is. A numerikus paddal ellátott billentyűzet alacsony gombprofilt kapott, és állítólag igen halk működésűre sikeredett. A háttérvilágítás attól függően kapcsol be, hogy mikor nyúlunk a gombsor fölé, valószínűleg ez is közrejátszik abban, hogy a szintén USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető akkumulátor maximális üzemideje 10 nap és 5 hónap között változhat. A billentyűzet természetesen megkapta a Flow funkciót, vagyis több gép között is használhatjuk a CTRL+C/CTRL+V gombkombinációkat.

Az újdonságok várhatóan a hónap második felében lesznek megvásárolhatók, az egér és a billentyűzet ára is egyaránt 100 dollár lesz. Az MX Keys-hez elérhető lesz egy utólag megvásárolható csuklótámasz, ez további 10 dolláros költséget jelent majd a kasszáknál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés