Újabb törpe méretű androidos smart box a piacon

A Brando elsősorban a különféle PC-k és notebookok mellé szánt kütyüiről, tehát egereiről, webkameráiról, kártyaolvasóiról vagy épp kontrollereiről ismert cég, ám a jelek szerint más irányba is kacsintgatnak. Legalábbis erre utal a Mini X névre hallgató, tévék felokosítására szolgáló doboz piacra dobása.

Brando Mini X
Brando Mini X

A modellbe egy Allwinner A10-es SoC került 512 MB rendszermemória és 4 GB flashmemória társaságában. Android 2.3-as operációs rendszer fut rajta, aminek része egy Google Chrome nyílt böngésző is. Integrált médialejátszója az MKV, a TS, a TP, az M2TS, az RM/RMVB, a BD-ISO, az AVI, az MPG, a VOB, a DAT, az ASF, a TRP és az FLV állományok kezelésére képes. Az hangfájlok közül az MP3 mellett az ACC, az OGG, a WMA, a WAV, az M4A és az APE kiterjesztésű anyagok jöhetnek szóba. Emellett digitális fotóalbumként is használható, hiszen a JPG, a BMP, a GIF és a TIF képek megjelenítése is biztosított, míg a feliratok közül az SRT, a SUB, az IDX, az SSA és az SMI formátumok jöhetnek szóba.

Természetesen az USB 2.0 portokon keresztül csatlakoztatott külső adattárolókon található médiafájlok lejátszása támogatott. A termék 1.3-as HDMI aljzaton keresztül köthető az adott megjelenítőhöz, és ellátták egy kártyaolvasóval is. Távirányító is jár hozzá, rendelkezik beépített Wi-Fi-vel, mindössze 51 grammot nyom, és már 89 dollárért hazavihető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés