Hirdetés

CeBIT 2013: Haswell Ultrabook az Intel standján

Az Intel a CeBIT-re nem tartogatott túl sok újdonságot (persze ez a megállapítás sajnos másra is igaz), de egy Haswell processzorra épülő Ultrabook azért előkerült. Ez lényegében egy olyan ultravékony notebook, aminek a kijelzője lecsatlakoztatható, így az tabletként funkcionál. Maga az alapötlet nem új, hiszen láttunk már ehhez hasonlót, de az Intel általánosan ezt a koncepciót szeretné viszontlátni a piacra kerülő termékeknél.

A 13,3 colos masinán egyébként Windows 8 futott, belül pedig egy ULV Haswell dizájn dolgozott. A fogyasztásról az Intel hivatalosan nem beszélt, de a gyártóktól megtudtuk, hogy a negyedik generációs Core processzorsorozat ebben a kategóriában 10-15 wattos TDP osztályba lesz sorolva, illetve lesz egy 25 wattos verzió, de azt a nagyobb gépekbe érdemes helyezni.

A gépen látható a leválasztási mechanizmus egyszerűsége. Gyakorlatilag egy gombot megnyomva csak egy zöld lámpára kell várni és a kijelző már le is kapható a dokkolóról. Érdemes megfigyelni, hogy tablet módban a megjelenítőn látható kép kisebb lesz, ami azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó ujja kényelmesen elférjen a kereten. Amennyiben az érintőpanel nem érzékeli az ujjak ténykedését, úgy a képet már teljes méretben is kirakja a kijelzőre, melynek felbontása egyébként 1920x1080 pixel.

Ennél több adat egyelőre nincs, de ez amúgy is egy referenciadizájn, így kereskedelmi forgalomban úgy sem láthatjuk majd viszont.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés