CES 2013: az OCZ a PCI Expressen is beveti a Vector erejét

Az OCZ már bemutatta a Vector családba tartozó, úgymond hagyományos SSD-ket, melyek 2,5 colos meghajtóként funkcionálnak. Ez lényegében 6 Gbps-os SATA kapcsolatot jelent a számítógép PCI Express vezérlőjével. A Vector sorozat így is nagyon tempós, de úgy néz ki, hogy még van benne tartalék, ezért a vállalat az idei CES alkalmával bejelentette a munkaállomásokba szánt, x4-es PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető Vector SSD-ket.

A 240, 480 és 960 GB-os termékek bootolhatók, vagyis operációs rendszer is telepíthető rájuk, ami a korábbi PCI Express interfészbe helyezhető SSD-kre nem volt jellemző. Az új fejlesztés két darab Indilinx Barefoot 3 vezérlőt használ, így a rendszer 140 000 IOPS-ra is képes és elérheti az 1 GB/s-os adatátviteli tempót. Természetesen a gyártó gondoskodott a SMART és a TRIM támogatásról.

Az OCZ öt év garanciát vállal majd a Vector SSD-k PCI Express csatolóba helyezhető verzióiért, amelyek egyébként napi 100 GB adat felírásával számolva 5 évig is írhatók maradnak. A termékek elérhetők lesznek félmagas kiszerelésben is, ha az adott munkaállomás által használt ház nem lenne elég nagy. Sajnos az árazásról egyelőre nincs adat, de nyilván nem kímélik majd a pénztárcát, hiszen elsősorban professzionális termékekről van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés