CES 2014: új SSD-k a Kingstontól

A Kingston memóriáiról és egyéb termékeiről már beszámoltunk, most pedig a flash-alapú meghajtókon a sor.


[+]

A Phison legújabb, 3108-as típusjelzésű vezérlőjével, illetve Toshiba 19 nm-es MLC NAND-okkal érkezik egy 1 TB-os SSD, mely az ígéret szerint egy relatíve kedvező árral kerül majd fel a boltok polcaira, a rögtönzött benchmark eredménye alapján pedig a teljesítménnyel sem lesz gond. Emellett kibővül az mSATA csatolós SSDNow mS200 sorozat, ugyanis egy 480 GB-os modellel gyarapodik a család.


[+]

Valamikor az év második felében érkeznek az új SandForce SF3700-as vezérlőre épülő termékek. Ezek SATA illetve PCI Express (SATA Express) csatolóval egyaránt elérhetőek lesznek, hisz a kontroller mindkét szabvánnyal elboldogul. Utóbbi esetében az olvasási és írási tempó akár az 1800 MB/s-ot is elérheti majd. A NAND chipek szerepét ebben az esetben is a Toshiba 19 nanométeres MLC modellje fogja betölteni, a kapacitás pedig 64 GB és 1 TB között fog mozogni. Louis Kaneshiro, a vállalat egyik technológia szakembere kérdésünkre elmondta, hogy a SATA csatolós megoldások ára várhatóan nem lesz magasabb, mint korábbi SandForce-ra épülő verzióké, míg a PCI Express interfészt alkalmazó modellekért csupán kicsivel kell többet fizetni.


[+]

HyperX Predator memóriát már láttunk a Kingstontól, az év második felében pedig érkezik a PCIe slotba illeszkedő Predator SSD. A szintén SandForce SF3700 vezérlőt és 19 nanométeres Toshiba MLC NAND-ot alkalmazó meghajtó 1,8 GB/s-os olvasási és írási értékekre lesz képes. A ragadozóra 240, 480, 960 GB-os, valamint 1,92 TB-os kapacitással számíthatunk, mely első körben a standard AHCI SATA protokollt fogja alkalmazni az adatkommunikációhoz, de év végére egy firmware frissítés keretein belül az NVMe mód is elérhetővé válik, mely elsősorban teljesítmény szempontjából lesz kedvezőbb.


[+]

A lassacskán terjedő M.2 formátumot sem szeretné hanyagolni a Kingston, így ilyen modellek is érkeznek majd SF3700-zal és 19 nanométeres Toshiba NAND-okkal a fedélzetükön. Az SSD-k háromféle, 42, 60 és 80 milliméteres hosszúsággal, illetve 16 GB és 1 TB közötti kapacitással várhatóak.


[+]

A vállalat szakembere további kérdéseinkre elmondta, hogy a SATA csatolós modellek átlagos felhasználást tekintve valószínűleg nem fognak érezhető sebességtöbbletet felmutatni a korábbi meghajtókhoz viszonyítva, míg egy ilyen, relatíve egyszerű környezetben a PCI Express interfészt alkalmazó megoldások is csak kis mértékű gyorsulást lesznek képesek előidézni. Emellett megtudtuk, hogy az SSD toolbox szoftverének fejlesztésén is dolgozik a Kingston, mely Windows mellett már Linux és Mac támogatással is rendelkezni fog, valamint egy TLC NAND chipekre épülő sorozat piacra dobását is fontolgatja a vállalat.

Azóta történt

Hirdetés