CES 2019: a Thermaltake is belépett a memóriák piacára

Bizony azt is megértük, hogy a Tt logó már a RAM-okról is visszaköszön ránk, és ezt nem is tehetné hatásvadászabb módon.

A Thermaltake új piacon próbálja ki magát. A tajvani gyártó 3200 MHz-en ketyegő DDR4 memóriája a WaterRam RGB nevet kapta, és személyében talán elsőként találkozhatunk olyan memóriacsomaggal, melyhez gyárilag jár egy vízhűtő megoldás, aminek köszönhetően az üzemi hőmérsékletek átlagosan 37 százalékot csökkenek. Az is igaz, hogy jellemzően eddig sem okozott problémát a DIMM-ek túlzott melegedése, szóval effektíve inkább csak vizuális plusszal számolhatunk. Annak viszont nem rossz, mert egy ablakos házba szerelve kellemes látványt nyújthat a szett.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A rézalapú blokk nikkel réteget hord, míg a 2 mm vastag hűtőbordák alumíniumból készültek, a jobb hőcsere érdekében pedig hővezető alátétlapok borítják a Hynix-C memóriachipeket. Mint azt már hírünk legelején specifikáltuk, a modulok 3200 MHz-en üzemelnek, és támogatják az XMP 2.0 technológiát, valamint CL16-os a késleltetésük.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ahogy a termék elnevezése is egyértelművé teszi, a szoftveresen vezérelhető, 12 darab LED-del megvalósított, 16,8 millió színben pompázó RGB világítás megléte garantált. A vezérlőapplikáció az Amazon Alexával és Razer Chromával közeli barátságban álló TT RGB Plus, ám a szivárvány természetesen szinkronizálható az ASUS, GIGABYTE, MSI és ASRock 5 voltos RGB headerrel rendelkező alaplapjainak közreműködésével egyaránt, de a csomag része még egy 32 bites mikrokontroller is.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A kétszer 8, illetve négyszer 8 GB-os kitekben elérhető WaterRam RGB már világszerte megvásárolható a Thermaltake webshopján, hivatalos disztribútorain és viszonteladóin keresztül. Míg a modulokra korlátozott élettartam-, addig a hűtésre 2 év garanciát kapunk, az árazás azonban nem vicces: a 16 GB-os készletért 250, a 32 GB-os pakkért 440 dollárt kérnek majd el a kasszáknál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés