Hirdetés

CES 2020: jóárasított 2-az-1-ben notesz a Samsung égisze alatt

A QLED panellel szerelt újdonság az októberben bejelentett Galaxy Book Flex költséghatékonyabb alternatívájának tekinthető.

A Samsung fellebbentette a fátylat a Galaxy Book Flex 2-az-1-ben noteszgépének legújabb változatáról, az alumínium vázas Galaxy Book Flex α-ról (Alpha), ami egyebek mellett 17,5 órás üzemidővel (54 Whr) és 13 hüvelykes QLED kijelzővel noszogatja vásárlásra a kirakatban bámészkodókat. A 720p-s webkamerával (és mikrofonnal) megtámogatott, Full HD felbontású, vékony kávájú, érintésérzékeny panel 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes, maximális fénysűrűsége pedig 600 nit.


[+]

A rendszer agya egy 10. generációs Intel Core processzor, ám az egzakt specifikációkat még balladai homály fedi, az viszont biztos, hogy a képalkotásért az integrált Intel UHD Graphics lapka fog felelni. Rendszermemóriának 8 vagy 12 GB DDR4 RAM-ot kérhetünk, bár az utóbbi egy kissé szokatlan szám. A tárhely opciók 256 és 512 GB-os, illetve 1 TB-os NVMe SSD-ben merülnek ki, miközben a hálózati kapcsolódás egy 2x2-es IEEE 802.11ax Wi-Fi 6 modulra van bízva.


[+]

Mikor lovat adva a produktivitás alá tabletként vennénk használatba a Samsung üdvöskéjét, jól fog jönni a gyártó Active Stylus Penjének (érintőceruza) támogatása, ám ezt igény esetén külön kell majd beszereznünk, mert alapból nem mellékelik a dobozban. A csomagot egy 1,5 wattos, sztereó hangszórópár, egy MicroSD formátumot fogadó kártyaolvasó, valamint egy háttérvilágítással megfejelt billentyűzet teszi teljessé. A burkolaton két darab USB 3.0 Type-A, egy USB Type-C, továbbá egy HDMI aljzat terpeszkedik az audio jackek társaságában.

[+]

A beépített biometrikus szenzorral (ujjlenyomat-olvasó) szerelt, kompakt gép 30,49 cm széles, 20,2 cm mély, 1,39 cm vastag és 1,19 kilogrammot nyom a mérlegen – ha ehhez hozzávesszük még a Fast Charge (gyorstöltés) funkciót is, joggal hihetjük, hogy a hordozhatósági faktorral nem lesz különösebb probléma.


[+]

Az új, Royal Silver színben feszítő Galaxy Bookok az év első felében debütálnak az Egyesült Államokban, 830 dolláros árról indulva. Más régiókról egyelőre nem szól a fáma.

Előzmények

Hirdetés