CES 2021: bemutatkoztak a Gigabyte Z590-es alaplapjai

A Vision termékcsalád gyarapodott egy kifejezetten tetszetős trióval.

A Gigabyte lerántotta a leplet az új, Vision szériás, PCI Express 4.0-t natívan támogató, Z590-es vezérlőhíddal szerelt, meglehetősen gusztusosan festő alaplapjait, amelyek elsősorban a tavasz folyamán megjelenő Rocket Lake-S processzorok vásárlását tervező tartalomgyártók gépházaiba készültek.


[+]

Az újdonságok értelmes, hőcsöves bordázattal ellátott, 12 fázisos Dr.MOS VRM-ekkel, Realtek ALC4080-as hangkodekkel, 2,5 gigabites LAN-nal, fixált I/O pajzsokkal és mindenféle USB portok garmadájával érkeznek, illetve derekasan húzhatjuk bennük DDR4 memóriáinkat, továbbá profitálnak a VisionLINK technológiából, ami tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy a Type-C konnektorok egyszerre képesek legyenek adatot küldeni/fogadni, energiát továbbítani, DisplayPort alt mód segítségével videokimenetként funkcionálni, vagy akár GPU erőforrásokat allokálni. Érdemes még megjegyezni, hogy a BIOS-okat CPU, RAM és VGA nélkül tudjuk flash-elni.

Gigabyte Z590 Vision G
Gigabyte Z590 Vision G [+]

A "legszerényebb" deszka az ATX-es Z590 Vision G, ami három x16-os PCI Express sínnel (egy 4.0-s és két 3.0-s, x4-es sávszélességre vezetékezve), négy M.2 slottal és 6 SATA aljzattal közeleg, míg a fentebb említett VisionLINK-nek és a DP_In interfésznek hála a videokártyánk 3D-s teljesítményét megoszthatjuk érintőceruzás kijelzőkkel/tabletekkel.

[+]

Gigabyte Z590 Vision D
Gigabyte Z590 Vision D [+]

A szintén ATX-es Z590 Vision D-n is három x16-os PCI Express foglalat tanyázik x16/x8/x4-es elosztással, és a felső kettő 4.0-s verziószámú darab, míg a negyedik, x1-es sín 3.0-s. A háttértárolókat három M.2 és 6 SATA csatlakozó várja, továbbá már a 40 Gbps-os Thunderbolt 4 sem hiányzik, amiből jelen esetben kettő figyel a hátlapon, csakúgy, mint 2,5 gigabites RJ-45-ből. A vezeték nélküli kapcsolódás mellesleg megoldható Wi-Fi 6 vagy 5.1-es Bluetooth interfésszel is.

[+]

Gigabyte Z590I Vision D
Gigabyte Z590I Vision D [+]

A Mini-ITX-es Z590I Vision D-nek sem 100 százalékos a termékoldala, de annyit már el tudunk róla mondani, hogy bár visszafogott méretekkel rendelkezik és csupán egyetlen x16-os PCI Express 4.0 csatoló található nyomtatott áramköri lapján, azért M.2, meg SATA konnektorból továbbra sincs kevesebb kettőnél és négynél. Thunderbolt 4-ből ugyanannyi van rajta, mint nagyobbik rokonán, és a kábelmentes lehetőségei szintúgy azonosak a "bátyjáéval".

A leendő vételárakról egyelőre nincs bővebb információnk, de az bizonyos, hogy a kasszánál nem ússzuk majd meg a dolgot némi apró kicsengetésével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés