CES 2022: 32 GB kapacitású DDR5 memóriacsomag a Gigabyte konyhájából

Az effektív 6000 MHz-es modulok hűtésébe némi réz is került, és a fedélzeti SPD ROM két egyéni XMP profilt tárolhat.

A Gigabyte sem nézte tétlenül, hogy a különböző gyártók egymás után vágják le a maguk szeletét a még friss, DDR5-ös tortából, és bemutatta a 6000 MHz-es effektív órajelen ketyegő Aorus RGB DDR5 memóriákat, amelyek 2 x 16 GB-os kiszerelésben érkeznek a pástra.


[+]

Az XMP 3.0 támogatással rendelkező, kétcsatornás készlet tízrétegű nyomtatott áramköri lapokat használ és CL 40-40-40-76-os primér időzítésekkel dolgozik, a modulokon található SPD ROM-ba pedig két saját XMP profilt menthetünk el. Amennyiben a RAM-okat a vállalat Z690 Aorus alaplapjaiban fogjuk munkára, elérhetővé válik az úgynevezett DDR5 XMP Booster funkció, amely azonosítja a memóriachipek márkáját a BIOS-ban, és ennek következtében több (beépített) túlhajtási paraméter közül választhatunk majd.


[+]

A hővezető paddal kiegészített, alumíniumból és rézből készült bordázatokat nanoszénnel vonták be, és tetejükön egy diffúzor állomásozik, ami a nyolc darab, RGB Fusion 2.0 technológiával szinkronizálható LED fényének terítésében segédkezik. Egy széljegyzetet talán megér, hogy a tizenkét effektből öt (Color Strobe, Cascade, Color Cascade, Droplet és Color Droplet) Aorus RAM-exkluzív. Az egyelőre ismeretlen árú, 39,86 mm magas és 8,7 mm vastag újdonság hamarosan megjelenik az üzletek polcain, élettartamra szóló garancia kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés