CES 2022: megbuherált panellel ellátott OLED tévé Panasonic módra

Az LZ2000 lesz a vállalat idei csúcstelevíziója, amelybe saját képfeldolgozó chip, illetve fejlesztett okostévé rendszer került.

Hirdetés

A Panasonic is bemutatta újdonságait a CES-en, amelyek között a legnagyobb durranás a cég idei csúcs OLED televíziója. Ebbe egy LG Display által gyártott panel került, amelyet viszont házon belül kicsit megbütyköltek, így jelentősen meg tudták növelni a fényerőt. Sajnos pontos számokat nem mondtak ezzel kapcsolatban, tehát konkrétumokat azért nem tudunk arról, hogy mégis mit jelent ez a valóságban. Minden bizonnyal egyébként a vezérlésen és a hűtésen kalapálgattak a mérnökeik, és ennek köszönhető a nagyobb fényerő, ami a HDR anyagok visszaadása során lehet kulcsfontosságú.

Panasonic LZ2000
Panasonic LZ2000 [+]

Dizájnban semmi újdonságot nem kínál a termék, ami nem is baj, hiszen ez a klasszikus kialakítás időtállóan elegáns. A képernyő alá építettek egy kisebb teljesítményű, Technics fejlesztésű hangprojektort, a felfelé állított hangszórók sem hiányoznak, mint ahogy az integrált mélysugárzók sem. A modell megkapta a cég saját smart MyHomeScreen platformjának legfrissebb változatát, amelynek része egy úgynevezett Galéria funkció is. A termék természetesen rendelkezik HDMI 2.1 csatlakozókkal, és 55, 65 valamint 77 hüvelykes változatban lesz elérhető.

Előzmények

Hirdetés