CES 2024: Intel Core Ultra processzorokra váltottak az MSI Prestige noteszgépek

A fémházas, Wi-Fi 7-tel megspékelt újoncok három méretben, illetve hat altípussal jönnek.

Az MSI rengeteg notebookkal árasztotta el a CES-es standokat, és akadt köztük olyan is, ami – a mesterséges intelligencia trendvonatára felülve – NPU-val (Neural Processing Unit) ellátott Intel Core Ultra központi egységgel érkezik, így az MI algoritmusok hardveres gyorsítást élveznek, arról nem beszélve, hogy munka közben a CPU-ra és GPU-ra egyaránt kevesebb teher hárul.


[+]

Ilyen például a fehér háttérvilágítású billentyűzettel szerelt Prestige AI termékcsalád, amely 16, 14, illetőleg 13,3 hüvelykes kijelzőkkel jön, Prestige 16 AI Studio, Prestige 16 AI Evo, Prestige 14 AI Studio, Prestige 14 AI Evo és Prestige 13 AI Evo névvel. A két AI Studio Intel Evo és NVIDIA Studio minősítést kapott, és 6 GB-os GeForce RTX 3050-től 8 GB-os GeForce RTX 4070-ig terjed a hozzájuk választható GPU-k halmaza, miközben "motorháztetejük" alatt egy x4-es PCI Express 4.0 interfésszel dolgozó M.2 SSD-nek szorítottak helyet. A két nagyobb, plusz a legkisebb masina legfeljebb 32 GB-nyi, leforrasztott LPDDR5 memóriával kérhető, míg a középmezőny képviselői maximum 64 GB DDR5 RAM-ot fogadhatnak két SO-DIMM slotjukba.


[+]

Az Evo sorozatú modellek Arc IGP-vel és két M.2 aljzattal rendelkeznek, noha a szürkén kívül fehérben szintúgy begyűjthető, 13,3 hüvelykes verzióba az utóbbiból csupán egy fér be. Képernyő tekintetében természetesen nem hiányoznak a nagy felbontású OLED és IPS opciók, de a 14 hüvelykes jószágoknál az 1920x1200 pixeles, 144 Hz-es IPS-nek is osztottak lapot. A készülékházakat magnézium, valamint alumínium ötvözetéből gyártották, és a Thunderbolt 4-en keresztül történő, 100 (Evók), továbbá 140 wattos (AI Studiók) gyorstöltést sem hagyták ki a képletből a tervezők.


[+]

Az Intel Killer Wi-Fi 7/Bluetooth 5.4 modul, a 2 wattos sztereó hangszórók, az 1080p@30 fps-es, infravörös, lencsetakaróval védett webkamera, a háromegységes tömbmikrofon, a környezeti fényszenzor és az ujjlenyomat-olvasó alapfelszereltség, de három laptopon a gigabites Ethernet is ott virít. A négycellás lítium-polimer akkumulátorok 99,9, 90 és 75 wattórásak, a mellékelt operációs rendszer szerepét pedig Windows 11 Home vagy Windows 11 Pro töltheti be.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés