Hirdetés

CES: Kijelző kijelző hátán

Noteszgépekhez fejlesztett külső videovezérlőjével egy időben egy külső kijelzővel ellátott szubnotebookot is kiállított a CES-en az Asus. A W5 szériába tartozó W5Fe típusok érdekessége a SideShow nevű aprócska kijelző, mely a notesz TFT-paneljének hátlapján kapott helyet és a számítógéppel szerves összhangban, ugyanakkor adott esetben attól teljesen függetlenül működhet.

A SideShow saját operációs rendszerrel üzemel és a noteszgép akkumulátorából táplálkozik, így akkor is bekapcsolható, ha a notebookot éppen nem használják. A rendszer 1 gigabájtnyi flashmemóriával lett ellátva, melyre képek, zenék vagy szövegfájlok menthetők, a SideShow mindemellett rendszeresen szinkronizálja magát a noteszgépen futó Outlook alkalmazással, így a naptárbejegyzések, a címjegyzék, illetve az e-mailek a notebook kikapcsolása után offline is hozzáférhetők. A fő TFT-panel hátlapjára került SideShow 2,8 hüvelykes képátlójú, QVGA (320x240 pixeles) felbontású kijelzővel, valamint saját kezelőgombokkal rendelkezik.

A SideShow-val felszerelt W5Fe amúgy egy fejlett paraméterekkel rendelkező szubnotesz: a 12 hüvelykes, WXGA (1280x800 pixeles) felbontású, Color Shine rendszerű TFT-vel felszerelt gép megfelel a Centrino Duo platform előírásainak, azaz kétmagos Intel (Core 2 Duo) processzort, integrált grafikus maggal ellátott 945GM lapkakészletet, valamint Intel vezeték nélküli hálózati vezérlőt is tartalmaz. A gépbe Bluetooth 2.0+EDR modult is szerel a gyártó, a különböző konfigurációk maximum 1,5 GB memóriát, valamint 160 gigabájtos SATA merevlemezt tartalmazhatnak. A W5Fe 30,5 x 22 x 3,1 centiméteres méreteihez 1,7 kilogrammos tömeg társul (a gyári, 3 cellás akkumulátorral), az akkumulátoros üzemidőt egyelőre nem közölte a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés